reede, 9. september 2011

Sellerikreemsupp

2 portsjoni
Juurselleripüree:
200  g juurselleri
36 g mugulsibulat
10 g võid

Veloute supipõhi:
300 g kanapuljongit
15 võid
15 g nisujahu
soola

80 g piima
20 g 35% rõõska koort

Kaunistamiseks:
24 g  varssellerit
150 g vett
soola
lehtpeterselli

Valmistamine:
1. Valmista veloute kaste. Selleks kuumuta kanapuljong. Kuumuta jahu võis (valmista blond roux), jahuta roux maha, lisa kuumale kanapuljongile. Sega, keeda madalal kuumusel 10 minutit. Maitsesta soolaga.
2. Pese ja koori juursellel, lõika mirepoix kuubikuteks. Koori mugulsibul, lõika brunoise kuubikuteks. Kuumuta võis tükeldatud köögiviljad, hauta omas mahlas kaane all mõni minut, aga ära pruunista. Vala peale kuum veloute kaste, keeda vaiksel tulel veel 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Püreeri, suru vajadusel läbi sõela.
3. Pese ja puhasta varsseller, lõika julinne-e ribadeks
4. Kuumuta piim, lisa püreele, kuumuta koos läbi, ära enam keeda. Maitsesta vajadusel veel soolaga ja valge jahvatatud pipraga. Enne serveerimist lisa veel kuumutatud rõõsk koor.
5 Varsselleri julienne-d blanšeeri kuumas soolaga maitsestatud vees. tõsta supi keskele. Lisada võid ka lehtpeterselli lehekesi.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP