teisipäev, 8. veebruar 2011

Borš

Arturi roog
1 portsjon
toorained:
0,072 kg värske kapsas
0,016 kg punapeet (toores)
0,004 kg mugulsibul
0,005 kg porgand
0,001 kg tomatipasta
o,001 kg toiduõli
0,040 kg sealiha
0,200 l vesi
0,004 kg köögivilja puljongikuubik
sool
suhkur
äädikas (30%)

valmistamine:
1. Panna veega keema sealiha, maitseks loorberilehti ja musta terapipart.
2. Koorida peet ja riivida. Puhastada sibul ning lõigata õhukesed 2 cm ribad. Puhastada porgand ja lõigata õhukesteks 2 cm ribadeks. Puhastada kapsas ja lõigata samuti ribadeks.
3. Passeerida kiirelt väheses õlis peet, lisada ka väheke söögiäädikat, et värv säiluks.
4. Passeerida väheses õlis sibul, porgand ning tomatipasta.
5. Kui liha on valmis, kurnata supivedelik ning lisada sellele puljongikuubik, kapsas ja passeeritud köögiviljad, välja arvatud peet. Tükeldada liha ja lisada ka see. Keeta tasasel tulel, kuni köögiviljad on pehmed. Siis lisada ka peet.
6. Maitsestada supp, lisada vajadusel pisut äädikat ja suhkrut. Pärast äädika lisamist rohkem mitte keeta.
7. Serveerida näiteks petersellilehe ja hapukoorega.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP