pühapäev, 1. aprill 2012

Praetud kanamaks mustade ploomide, valge veini, basmati riisi ja röstitud juurviljadega

Margiti roog
1 portsjon
tooraine:
140 g kanamaks
24 g šalottsibul
4 tk must kuivatatud ploom
100 ml valge kuiv vein
2 g värske kuiv tüümian
värskelt jahvatatud meresool
värskelt jahvatatud must pipar
toidõli praadimiseks

riisilisand:
50 g Basmati riis
350 g vesi
sool
5 g värske till

röstitud juurviljad:
70 g kaalikas
65 g porgand
70 g punapeet
10 g oliiviõli
2 g peterselli
sool
sinepiseemned

valmistamine:
1. valmistada juurviljad: pesta, koorida ja lõigata halgudeks. maitsestada oliiviõli, soola, sinepiseemnete ja hakitud peterselliga. soola asemel võib kasutada hoopis light-tüüpi sojakastet. tõsta ahjuvormi ja küpsetada 180 kraadi juures alguses fooliumi all u 20 minutit ja pärast veel 10 minutit ilma fooliumita, kuni juurviljad on küpsed.

2. valmistada riis: kuumutada vesi keema, maitsestada soolaga ja lisada pestud riis. keeta riis tasasel tulel kaane all pehmeks, kurnata ja loputada kuuma veega ning nõrutada. hakkida till ja segada riisi hulka (varreosata) nii, et riis jääks kergelt rohekas. serveerida vormi abil.

3. kui juurviljad on juba peaaegu valmis, valmistada kanamaks: pruunistada kanamaksad kuumal pannil mõlemalt poolt, maitsestada soola ja pipraga. tõsta kõrvale. hakkida šalottsibul ja passeerida maksapraadimise pannil, lisada terved mustad ploomid ja valge vein. suruda üks toores maks kahvliga puruks ja lisada lõpus kastmele. keeta vaiksel tulel ja maitsestada soola, pipra ja värskelt hakitud tüümianiga. (tegelikult see maksa lisamine kastmele ei andnud väga head tulemust - kaste jäi tükiline ja inetu, kuigi siiski väga maitsev. pigem ehk valmistada väike roux ja paksendada sellega)

4. enne serveerimist tõsta praetud maks kanamaksad ahju järelküpsema paariks minutiks nii, et maks jääb keskelt veel roosakas - kui üle küpsetada, jääb see tuim ja kuiv. serveerida juurviljade, kastme ja riisiga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP