esmaspäev, 29. oktoober 2012

Külm peedisupp ehk Šaltibarščiai

Külm peedisupp ehk külm borš ehk šaltibarščiai on Leedu tuntumaid rahvusroogi, mis on valmistatud keedetud peedist. Roog on veel ka populaarne Lätis ja mitmes Ida-Euroopa riigis (Poola, Ukraina, Valgevene).

2 portsjoni
Peedisupp
25 g värsket kurki
1 muna
45 g keedetud peeti
120 g keefiri (võib asendada ka maitsestamata jogurti või hapupiimaga)
30 g hapukoort
12 ml köögiviljapuljongit (külma)
5 g rohelist sibulat
sidrunit
tilli
sool, suhkur

Valmistamine:
1. Pane munad külma veega keema ja keeda 10 minutit.
2. Kui munad on kõvad siis vesi ära kallata ja "ehmatada" mune külma veega ning need kiiresti maha jahutada. Koorida.
3. Lõika muna pooleks. Jäta üks pool alles garneeringu jaoks. Teiselt poolelt eralda munakollane valgest ja haki munavalged.
4. Riivi keedetud peet.
5. Pane kaussi munakollane, peet ja vala juurde keefir, hapukoor ning köögiviljapuljong. Sega läbi.
6. Hakkida roheline sibul.
7. Varem eraldatud munakollane panna kokku hakitud sibulaga ja maitsestada soolaga. Hõõruda läbi, et sibula maitse paremini välja tuleks. Lisa segu supile.
8. Maitsesta suppi sidrunimahla, soola ja suhkruga.
9. Jätta supp mõneks ajaks külmkappi seisma, et maitsed saaksid korralikult välja tulla (soovitatavalt vähemalt paar tundi).
10. Serveerida suppi keedetud muna sektorite, keedetud kartulite ja hakitud tilliga.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP