laupäev, 10. märts 2012

Seaajukotletid sinepikastme, brokoli-kartulipüree, Põltsamaa Tõmmuga glaseeritud peedi ja keedetud brokkoliga

Vuui roog
Heili roog
1 portsjon
Ajukotletid:
150 g seaajusid
10+5 g 30% äädikat
sool
must terapipar
must jahvatatud pipar
1/4 muna
10 g riivleiba
30 g riivsaia
10 g võid
10 g toiduõli

Sinepikaste:
24 g šalottsibulat
7 g küüslauku
80 g 35% rõõska koort
200 g vett
10 g kanafondi
4 g Dijon sinepit (maitse järgi võib ka rohkem või vähem lisada)
10 g sidrunit (mahlaks)
sool, suhkur
10 g võid

Brokoli-kartulipüree:
60 g külmutatud brokolit
60 g kooritud kartulit
20 g võid
20 g 35% rõõska koort
sool

Glaseeritud punapeedid:
100 g punapeeti
80 g Põltsamaa Tõmmu veini
12 g sidrunit (mahlaks)
sool, suhkur

Keedetud brokoli:
70 g värsket brokolit
sool

Kaunistus:
vesikress

Ajukotletid:
1. Pane ajud 1h külma vette (niimoodi, et vesi neid ilusti kataks), kuhu on lisatud 10 g äädikat, likku. Eemalda kelmed ja veresooned.
2. Pane keema külma soola, musta terapipra ja 5 g äädikaga maitsestatud vette.
3. Eemalda vaht ja keeda umbes 8 minutit (see on aeg alates sellest kui panid ajud külma veega keema ja kui vesi keema läheb ja natukene aega keeb. Ära ajusid lihtsalt keeda 8 minutit, peale vee keema minemist, piisab umbes 2 minutist.)
4. Võta ajud välja ja eemalda vajadusel veel kelmeid ja veresooni.
5. Suru puulusikaga ühtlaseks massiks, maitsesta soola ja pipraga, lisa toores muna, rõõsk koor ja riivleib.
6. Vormi 3 väikest ümarat kotletti, paneeri riivsaias, prae kuumas või-õli segus.

Sinepikaste:
1. Koori ja haki šalottsibul ja küüslauk.
2. Keeda puljong veest ja kanafondist. (Või keeda ise kanapuljong.)
3. Kuumuta võis sibul ja küüslauk, lisa juurde kuum kanapuljong ja keeda alla poole võrra.
4. Püreeri või kurna läbi sõela, lisa rõõsk koor ja keeda vajaliku paksuseni.
5. Maitsesta sinepi, sidrunimahla, soola ja suhkruga.

Brokoli-kartulipüree:
1. Sulata brokoli ja pane kartuliga soolaga maitsesttud kuume vette keema.
2. Kurna vesi, suru pehmekskeenud brokoli ja kartul läbi sõela.
3. Kuumuta rõõsk koor ja või, ning sega püree hulka. Kui segu jäi liiga paks võid lisada veel sulatatud võid.

Glaseeritud peet:
1. Mähi peet fooliumisse ja küpseta 180 kraadi C juures 45 minutit.
2. Jahuta peet külmas vees. Koori.
3. Lõika 3 suuremat ühesuurust kuubikut, jäägid riivi.
4. Pane keema riivitud jäägid, vein, sidrunimahl, sool ja suhkur.
5. Redutseeri poole kuguseni.
6. Lisa peedikuubikud, jäta seisma (maitsestuma). Serveerimisel kuumuta korraks vedelik üles., Lase kuubikud paberipealt üle, et liigne vedelik eemaldada.

Keedetud brokoli:
1. Puhasta brokoli ja lõika sobiva suurusega õisikud.
2. Keeda brokoli õisikuid kuumas vees kuni on al dente.

Toidu kaunistamiseks kasuta vesikressi või lutserniidusid.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP