pühapäev, 5. juuni 2011

Pizza margherita




1 pitsa
toorained:
65 ml käesoe vesi
13 g presspärm
50 g graham-jahu ehk täistera nisujahu
75 g nisujahu 550
10 g Extra Virgin oliiviõli
sool
suhkur
pitsamaitseaine või vahemere ürdisegu

kate:
50 g purustatud tomatid
150 g mozzarella
20 g sibul
10 g küüslauk
pune
värske basiilik
10 g Extra Virgin oliiviõli
must pipar
suhkur
sool

valmistamine:
1. valmista pitsataigen: pärm lahustada käesoojas vees suhkru ja soolaga. lisada nisujahu ja graham-jahu ning sõtkuda kergelt läbi. lisada taignasse lusikatäis pitsamaitseainet või vahemere ürdisegu. lisada oliiviõli ja sõtkuda 6-7 minutit, kuni tainas lööb käe küljest lahti. katta rätiga ja lasta soojas kohas kahekordseks kerkida, umbes 45-60 minutit, olenevalt temperatuurist ja muudest teguritest.
2. samal ajal kui taigen kerkib, valmistada pitsale tomatikaste: koorida sibul ja küüslauk ning hakkida peeneks. kuumutada pannil paar supilusikatäit õli, praadida sibul klaasjaks. lisada küüslauk, purustatud tomatid, pune, pipar, sool ja suhkur. hautada, kuni kaste pakseneb (6-8 minutit). tomatikaste võiks olla üsna intensiivse maitsega.
3. viilutada mozzarella võimalikult õhukeseks ning rebida basiilikutaimest umbes 10 lehte.
4. kui taigen on kerkinud, tõsta see natukese jahuga ülepuistatud lauale või otse küpsetuspaberile ning vajutada sõrmedega kettakujuliseks, kuni see on umbes 3 mm paksune - rullides ei jää pitsapõhi nii õhuline.
5. katta pitsaketas järgmiselt: pintseldada kergelt oliiviõliga, katta tomatikastmega, siis laotada pitsale mozzarellaviilud ning viimasena basiilikulehed.
6. kuumutada ahi 250 kraadini ning küpsetada 7-10 minutit, kuni juust on sulanud ja mullitab.

retsept on mugandatud, algallikas on siin

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP