pühapäev, 8. jaanuar 2012

Täidetud sea välisfileerull ploomikastmega

Jõululauale
täidetud sea välisfileerull:
sea välisfilee 1,5 kg
merevaik 0,15 kg
kuivatatud aprikoosid 0,1 kg
porrulauk 0,2 kg
piparkook 0,1 kg
kange sinep
sool, jahvatatud must pipar, mesi
punane vein 0,1 kg

sea välisfileed lõigata pikuti peaaegu pooleks, avada nagu raamat ja vasardada pisut õhemaks. valmistada segu merevaigust, soolast, piprast, purustatud piparkookidest ja meest. määrida liha seguga kokku. pesta porrulauk ja lõigata ribadeks. laotada lihale aprikoosid ja porrulauguribad. keerata liha rulli ning vajadusel kinnitada tikuga. määrida liha pealt sinepi, õli, soola ja pipra seguga. asetada liha fooliumile, keerata fooliumi servad pisut üles ja lisada vein. keerata liha fooliumisse ning küpsetada 180 kraadi juures, kuni liha on küps (umbes 1 h).

ploomikaste:
kuivatatud ploomid 0,2 kg
punane vein 0,2 l
vesi 0,3 l
tomatipüree 0,1 kg
värsked ploomid 0,15 kg
mesi 0,06 kg

keeta kuivatatud ploomid pehmeks punase veini ja vee segus. lisada tomatipüree ja kuumutada veel pisut, suruda segu läbi sõela. koorida värsked ploomid ja lõigata kuubikuteks. lisada ploomikuubikud kuumutatud segule ja maitsestada kaste meega.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP