Spinati-läätsetimbal Hollandi kastme ja paprika-õunapüreega
Margiti ja Reelika roog |
1 portsjon
Spinati-läätsetimbal:
10 g värsket spinatit
15 g punaseid läätsesid
1 munavalge
2 g küüslauku
13 g toorjuustu
13 g keefiri
2 g oliiviõli
2 g murulauku
sool, must pipar
Hollandi kaste:
25 g võid
3 g köögiviljafondi
5 g sidrunit
1 munakollane
35 g vett
soola
Paprika-õunapüree:
70 g paprikat (punast)
70 g õuna
soola
Spinati-läätsetimbal:
1. Blanšeeri keevas vees spinat ja aseta kohe jäävette, et spinat ilus erkroheline jääks.
2. Võta spinatid vees välja, nõruta ja püreeri saumikseriga.
3. Keeda läätsed pehmeks.
4. Puhasta ja haki küüslauk ning murulauk.
5. Sega omavahel pehmeks keedetud läätsed, küüslauk, toorjuust, keefir, oliiviõli ja hakitud murulauk.
6. Vahusta munavalge.
7. Sega spinatipüreehulka teelusikatäis vahustatud munavalget ning maitsesta soolaga ja pane silikoonist püramiidivormi põhja.
8. Sega läätsetimbalihulka parajalt vahustatud munavalget, et oleks ühtlane ning maitsesta soola ja pipraga. Aseta spinatipüree peale läätsetimbalis osa.
9. Küpseta ahjus vesivannis 175°C juures fooliumiga kaetult 20-25 minutit.
Hollandi kaste:
1. Sega omavahel fond ja vesi ning pigista sisse sidrunist mahl. Lase vedelik keema. Jahuta.
2. Selita või: pliidi madalamail või teisel astmel kuumuta või, korja pealt vaht umbes 5 minuti jooksul, eemalda või tulelt ning lase jahtuda ja settel põhja vajuda.
3. Vispelda omavahel kokku munakollane ja jahtunud vedelik ning kuumuta vesivannil kuni paksenemiseni, võta tulelt.
4. Vispelda hulka selitatud või. Maitsesta soolaga.
Paprika-õunapüree:
1. Puhastada paprika.
2. Küpsetada ahjus 200°C juures kuni nahk hakkab äärtest mustaks minema.
3. Koorida paprika ja õun. Õunalt eemaldada ka südamik.
4. Püreestada kooritud paprika ning õun.
5. Maitsestada püree soola ja pipraga.
Serveerimine:
1. Serveeri külmalt ja peale võib raputada hakitud murulauku.
13 g toorjuustu
13 g keefiri
2 g oliiviõli
2 g murulauku
sool, must pipar
Hollandi kaste:
25 g võid
3 g köögiviljafondi
5 g sidrunit
1 munakollane
35 g vett
soola
Paprika-õunapüree:
70 g paprikat (punast)
70 g õuna
soola
Spinati-läätsetimbal:
1. Blanšeeri keevas vees spinat ja aseta kohe jäävette, et spinat ilus erkroheline jääks.
2. Võta spinatid vees välja, nõruta ja püreeri saumikseriga.
3. Keeda läätsed pehmeks.
4. Puhasta ja haki küüslauk ning murulauk.
5. Sega omavahel pehmeks keedetud läätsed, küüslauk, toorjuust, keefir, oliiviõli ja hakitud murulauk.
6. Vahusta munavalge.
7. Sega spinatipüreehulka teelusikatäis vahustatud munavalget ning maitsesta soolaga ja pane silikoonist püramiidivormi põhja.
8. Sega läätsetimbalihulka parajalt vahustatud munavalget, et oleks ühtlane ning maitsesta soola ja pipraga. Aseta spinatipüree peale läätsetimbalis osa.
9. Küpseta ahjus vesivannis 175°C juures fooliumiga kaetult 20-25 minutit.
Hollandi kaste:
1. Sega omavahel fond ja vesi ning pigista sisse sidrunist mahl. Lase vedelik keema. Jahuta.
2. Selita või: pliidi madalamail või teisel astmel kuumuta või, korja pealt vaht umbes 5 minuti jooksul, eemalda või tulelt ning lase jahtuda ja settel põhja vajuda.
3. Vispelda omavahel kokku munakollane ja jahtunud vedelik ning kuumuta vesivannil kuni paksenemiseni, võta tulelt.
4. Vispelda hulka selitatud või. Maitsesta soolaga.
Paprika-õunapüree:
1. Puhastada paprika.
2. Küpsetada ahjus 200°C juures kuni nahk hakkab äärtest mustaks minema.
3. Koorida paprika ja õun. Õunalt eemaldada ka südamik.
4. Püreestada kooritud paprika ning õun.
5. Maitsestada püree soola ja pipraga.
Serveerimine:
1. Serveeri külmalt ja peale võib raputada hakitud murulauku.
0 kommentaar(i):
Postita kommentaar