reede, 21. jaanuar 2011

Meringue ehk merring


2 munavalget + natuke suhkrut
50 g suhkrut
100 g vett
sidrunhapet

Valmistamine
1. Vahusta munavalged vähese suhkruga kõvaks vahuks.
2. Lisa hulka näpuotsa täis sidrunhapet, vahusta läbi.
3. Suhkrusiirupi valmistamiseks pane potti suhkur ja vesi ning aseta pliidile kuumutama.
4. Segada võib läbi selle korraks ja kiiresti siis kui on natukene pliidil soojenenud. Peale seda enam puutuda ei tohi.
5. Suhkrusiirup on valmis siis kui selle kuumus on 112 kraadi. Sellel ajal on mullid muutunud väga väikeseks ja peaksid lõhkedes tegema natukene teistsugust häält, kui ennem.
6. Nirista kuum siirup munavalgevahule samal ajal seda vahustades (soovituslik oleks vahustada nõud külmaveevannis hoides).
7. Vahusta munavalgevahu ja siirupi segu 25-30 minutit (peab kindlasti nii kaua vahustama), kuni on kõva ja läikiv vaht.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP