reede, 21. jaanuar 2011

Pipargoogiparfee marjakastmega

2 portsjoni
Parfee:
2 munakollast
40 g suhkrut
80 g piima
25 g piparkooke
150 g 35% rõõsk koort
1 g vanillisuhkrut
1 g kaneeli

Meringue:
2 munavalget
50 g vett
100 g suhkrut
sidrunhapet

Kaste:
100g maasikauid
15 g tuhksuhkrut
30 g õunamahla

Valmistamine:
1. Vahusta suhkur munakollastega.
2. Keeda piim. Tõsta pliidilt maha jahtuma.
3. Vala natukene piima munakollasesegule ja sega läbi, vala see piima hulka ja sega. Paksenda segu vesivannil.
4. Lisa vanillisuhkur ja kaneel ning purustatud pipargoogid.
5. Vahusta rõõsk koor ning lisa see kaabitsat kasutades segule.
6 Valmistada meringue (vt eelmist postitust).
7. Segada parfeesegule hulka pool meringuet (75 g).
8. Valada parfeesegu külmutamist kannatavatesse vormidesse ja lase vähemalt 4 tundi, veel parem järgmise päevani, olla sügavkülmikus. (PS! Parfee võib teha ka ilma meringue-ta, sel juhul sega hulka ainult pool kogust kõvaks vahuks vahustatud munavalget.)
9. Võtta parfee sügavkülmast välja 15 minutit ennem serveerimist, kasta vorm hetkeks kuma vette ja löö parfee serveerimisalusele.
10. Kaste: Püreesta marjad. Lisada tuhksuhkur ja õunamahl, segada.
11. Serveeri parfee koos kastme ja puuviljade või marjadega.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP