esmaspäev, 21. märts 2011

Majonees

Toorained:
1 munakollane
10 g (1 tl) vedelat dijon sinepit
150 g rafineerimata päevalilleõli
8 g valge veini äädikat
sool, valge jahvatatud pipar

Valmistamine:
1. Võtta kõik asjad valmis, et nad seisaksid natukene aega ja oleksid kõik toatemperatuuriga.
2. Panna munakollane, sinep ja sool klaaskaussi. Segada need korralikult vispliga läbi umbes 20 sekundit.
3. Vaikselt niristama hakates samal ajal vispeldades lisada õli. Tuleb rahulikult vispeldada.
4. Lisada veini äädikas ja läbi segada ilusti.
5. Kui majonees tuli liiga paks, siis lisada niristades toasooja vett, samal ajal vispliga segades.

2 kommentaar(i):

Anonüümne

Tere

Kas kogused valesti pole? 0,072 kg =72 g, üks 0 oleks nagu üle, sest mõistlikum kogus tundub 720 g kapsast (ja liha ja peeti jms)...kuigi ma ei saa ikkagi aru miks nii konkreetselt et 720 grammi, mitte 700 grammi.

Aldur

Tervist!

Olete küll kirjutanud kommentaari majoneesi postituse alla, aga saan aru, et jutt käib boršist. Seal on need kogused kõik õiged, aga nii väikesed on nad sellepärast, et selle retsepti järgi saab täpselt ühe portsjoni borši.
Kui soovite teha näiteks a la kümme portsjonit, siis tuleb tõesti kasutada 720 g kapsast ja teisi asju ka kümnekordselt võtta.

Loodetavasti oli vastusest abi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP