neljapäev, 24. märts 2011

Sauce espagnole ehk pruun põhikaste (150 g)

Toorained:
250 g kontsentreeritud veisepuljong
4 g või
4 g nisujahu
19 g porgand
18 g mugulsibul
10 g suitsupeekon
20 g šampinjonid
25 g purustatud tomatid
5 g tomatipasta
1/4 küünt küüslauk
pool vart värsket tüümiani

Valmistamine:
1. kuumuta veisepuljong keemiseni, riisu vaht ja rasv. tõsta puljong kõrvale
2. kuumuta tulisel pannil peekoniribad, lisa porgandi ja sibula kuubikud (mirepoix), pruunista kergelt 3 minuti jooksul
3. lisa või, kuumuta ja lisa jahu - valmista brun roux puulusikaga segades
4. lisa tomatipasta ja purustatud tomatid, vala peale kuum puljong ning lisa kooritud küüslauk, tüümian, tükeldatud seened. keeda vaiksel tulel ligi tund aega
5. kurna läbi sõela, maitsesta soola ja suhkruga.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP