neljapäev, 24. märts 2011

Sauce bordelaise ehk punase veini kaste

Toorained:
50 g pruun põhikaste
70 ml punane vein
10 g šalottsibul
1 g sidrunimahl
must pipar
1/4 loorberileht
1/3 vart värsket tüümiani
sool

Töökäik:
1. kõik peale sidrunimahla ja pruuni põhikastme panna potti ning keeta võimalikult aeglaselt 1/2 mahuni alla. kurnata.
2. lisada pruunile põhikastmele ning keeta veel 15 minutit väga tasasel tulel.
3. maitsestada sidrunimahlaga vajadusel - kaste peaks jääma magushapu.

veini sisse keema võib panna veel marju - näiteks sõstraid, küüslauku, erinevaid ürte jne.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP