neljapäev, 21. aprill 2011

Lihapall kõrvitsaseemnetega ja peedi-mädarõikakreemiga crostinil


8 suupistet
Lihapall:
100 g hakkliha
1 munavalge
20 g 10% rõõsk koort
10 g kõrvitsaseemneid
sool, pipar

Kreem:
85 g toorjuustu
15 g mädarõigast
100 g punast peeti
sool, pipar
tüümian

Crostini:
4 röstsaia
50 g õli
1 tl kurkumi

Lihapallid:
1. Vahusta munavalge
2. Sega hakkliha kokku rõõsa koore ja umbes poole munavalgega, maitsesta soola ja pipraga.
3. Haki kõrvitsaseemned väikesteks tükkideks.
4. Vormi hakklihast väikesed pallikesed ja vereta neid kõrvitsaseemne puru sees, et pall saaks ühtlaselt kaetud.
5. Küpseta pallikesi 170 kraadi juures umbes 5-6 minutit.

Kreem:
6. Pane peedi ümber foolium ja küpseta ahjus 220 kraadi juures 20-30 minutit.
7. Valmis peet riivi hästi väikselt.
8. Sega kokku toorjuust, mädarõigas ja punane peet ning maitsesta soola ja pipraga.

Crostinid:
9. Lõika röstsaiadel ära ääred, lõika need pooleks ja seejärel lõika ära natukene veel, et tekiksid võrdkülgsed kolmnurgad.
10. Rulli saiad taignarulliga õhukeseks. Lõika ääred ühtlasteks.
11. Lase õli potis soojaks (umbes 50 kraadi) ja sega hulka kurkum.
12. Pintselda kurkumi õliga kokku saiad ja pane need väikestesse ümmargustesse vormidesse ühe haara peale pikali, et jääksid ilusti kaardu.
13. Küpseta saiu 100 kraadi juures 5 minutit.
14. Pane suupisted kokku: Lase pritskotist crostini peale kreem ja kreemi peale aseta lihapall ning kaunista väikese tüümianioksaga.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP