Karamellistatud banaanid vaarika coulis-ga ja sabayon kastmega
2 portsjoni
Karamellistatud banaan:
2 banaani
5 g demerara suhkrut
2 ml rummi
5 g sidruni mahla
Sabayon kaste:
3 väiksema muna munakollast
90 g suhkrut
100 g valget veini
5 g sidrunikoort
Vaarika coulis:
100 g suhkrut
20 g tuhksuhkrut
5 g vaarika likööri
melissi lehti
Karamellistatud banaanid:
1. Banaanid lõika risti ja pikuti pooleks.
2. Pane pannile suhkrut ja 1cl rummi, ning lase pidevalt segades vahtu tõusta.
3. Aseta bannani tükid pannile ja karamellista kummaltki poolt 3min.
Sabayon kaste:
1. Vispelda munakollane heledaks vahuks.
2. Lisa vein ja riivitud sidrunikoor.
3. Pane segu vesivannile ja vahusta, kuni saad paksu ja siidise vahu.
Vaarika coulis:
1. Püreeri vaarikad, kurna läbi sõela, et seemnetest vabaneda.
2. Sega tuhksuhkruga.
3. Maitsesta vaarikalikööriga.
Enne serveerimist vala pannile ülejäänud rumm ja karamellistatud banaanid, pane korraks põlema. Maitsesta sidruni mahlaga. Kaunistamiseks kasuta melissilehti.
0 kommentaar(i):
Postita kommentaar