reede, 21. oktoober 2011

Sea välisfilee jogurti-mee-sinepi marinaadis köögiviljapüree, köögivilja julienne-ide, küpsetatud šampinjonide ja sinepikastmega


1 portsjon
Siga:
180 g sea välisfileed
40 g maitsestamata jogurtit
3 g kange sinep
10 g mett
tüümiani
soola, pipart

Köögiviljapüree:
70 g kartulit
50 g kaalikat
50 g porgandit
10 g võid

Köögivilja julienne-id:
25 g porrulauku
25 g juursellerit
vesi
sool

Šampinjonid:
50 g šampinjon
20 g võid
tilli ja tüümiani
sool, pipar

Sinepikaste:
3 g Põltsamaa kanget sinepit
8 g Meira mahedat sinepit
40 g seapuljongit
70 g rõõska koort (35%)
5 g võid
5 g jahu

Siga:
1. Sega kokku marinaadi koostisosad ja aseta liha külmkappi marineeruma kaheks tunniks.
2. Võta liha marinaadist välja ja prae grillpannil võis mõlemalt poolt peale triibud.
3. Aseta liha ahju järelküpsema 5-7 minutiks.
4. Lase lihal fooliumi all puhata paar minutit ennem serveerimist.

Köögiviljapüree:
1. Puhastan ja koorin köögiviljad.
2. Lõikan suurteks kuubikuteks ja panen keevasse vette keema valmimise järjekorras (kaalikas->porgand-> kartul).
3. Kurna köögiviljadelt vesi, kui kõik on valminud. Pudrusta pudrunuiaga.
4. Lisa hulka või ja miksriga vahusta puder ülesse.

Köögivilja julienne-id:
1. Koorin juurselleri ja puhastan porrulaugu.
2. Lõikan julienne ribadeks.
3. Blanšeerin köögivilju rohkes keevas soolaga maitsestatud vees 1-2 minutit.

Šampinjonid:
1. Aseta šampinjonid ahjuplaadile ja täida servad maitsestatud võiga (tilli, tüümiani, peterselli, murulagu - millega ise soovib).
2. Küpseta ahjus 180 kraadi C juures 5 minutit.

Sinepikaste:
1. Pane või kastrulisse ja kuumuta kuni on sulanud. Lisa hulka jahu ja sega ning kuumuta natukene aega, et tekiks hele roux.
2. Lisa roux hulka puljong ja vispelda kuni on ilusti segunenud.
3. Lisa hulka koor, sega ja aja keemiseni. Võta tulelt.
4. Maitsesta sinepitega ja soola ning pipraga. Vispelda korralikult läbi.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP