kolmapäev, 5. oktoober 2011

Praetud haug herne coulis, tomatikastme ja blanšeeritud köögiviljadega

1 portsjon
Haug:
2x100 g haugifileed
meresoola, valget pipart
sidrunit
natukene õli
küpsetuspaber

Herne coulis:
200 g herneid (värsked või külmutatud)
40 g sibulat
100 g puljongit
sool, pipar

Tomatikaste:
200 g tomateid
50 g valget veini
20 g küüslauku
4 vart tüümiani
sool, pipar

Blanšeeritud köögiviljad:
60 g lillkapsast
1 õhuke viil porgandit
vesi
sool
Haugid
Praetud haug:
1. Eemalda haugifileedelt luud.
2. Maitsesta vahetult ennem praadimist kalad värskelt jahvatatud meresoola ja vähese valge pipraga.
3. Prae haugifileesid pannil nii, et alguses paned pannile natukene õli, lõikad küpsetuspaberist välja paraja ringi ja asetad selle pannile ning paned selle peale veel natukene õli.
4. Aja pann kuumaks ja prae kõigepealt kala nahaga poolelt kuni on natukene üle poole valmis küpsenud, pööra ümber ja prae kuni on valmis.
5. Pressi peale värsket sidrunimahla.

Herne coulis:
1. Koori ja haki sibulad väikesteks kuubikuteks.
2. Hauta potis väheses õlis 1 minut.
3. Lisa potti herned ja hauta veel 2 minutit.
4. Lisa puljong ja aja keema ning keeda tasasel tulel kuni sibul ja herned on pehmed.
5. Püreeri herned ja aja coulis läbi sõela.
6. Maitsesta soola ja pipraga.

Tomatikaste:
1. Lõika tomatile peale risti sälgud ja keeda rohkes vees pool minutit. Koori tomatid.
2. Lõika tomatid sektrotieks ja eemalda seemned ja pehme osa.
3. Püreeri tomatid.
4. Haki sibul ja küüslauk ning prae väheses õlis kastrulis.
5. Lisa tomatipüree ja vein ning keeda natukene alla kuni muutub paksemaks.
6. Maitsesta hakitud tüümiani, soola ja pipraga.

Blanšeeritud köögiviljad:
1. Lõika porgandist terve kurgi ulatuses õhuke viil.
2. Võta lillkapsast ühesuurused väikesed õisikud.
3. Aja vesi keema. Maitsesta soolaga.
4. Blanšeeri porgand kuni on al dente.
5. Blanšeeri lillkapsad poolpehmeks.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP