Sous vide meetodil küpsetatud pähkli-mee marinaadis kanafilee punase veini kastme, mango chutney, suvikõrvitsasuflee ja grillitud suvikõrvitsatega
1 portsjon
150 g kanafileed
Marinaad:
10 g võid
3 g laimimahla
5 g mett1 tl seedermänniseemneid
meresool
60 g punase veini kastet
Suvikõrvitsasuflee:
120 g suvikõrvitsat
1 muna
17 g gruyere juustu
10 g parmesani juustu
6 g nisujahu
8 g võid
100 ml piima
10 g õli
Mango-õuna chutney:
70 g mangot
65 g õuna
10 g rosinaid
80 g õunamahla
5 g õunaäädikat
3 g tšillikauna
10 g võid
sool, suhkur
Grillitud suvikõrvits:
7 suvikõrvitsa viilu
Kana marinaad:
1. Purusta seedermänniseemned uhmris, sega kokku teiste ainetega.
2. Määri marinaad kanafileele ja sulge vaakumkotti.
3. Küpseta 65 kraadi C juures auruprogrammil 2 tundi.
Suvikõrvitsasuflee:
1. Riivi suvikõrvits ja pane vajutuse alla sõelale nõrguma.
2. Kuumuta riivitud suvikõrvitsamass õlis, maitsesta soola ja pipraga.
3. Tõsta jahtuma.
4. Valmista roux võist ja jahust (kuumuta või ja lisa hulka jahu, ning kuumuta natukene aega, aegajalt segades). Lisa piim ja kuumuta läbi, maitsesta vähese muskaatpähkliga.
5. Sega hulka munakollane ja riivitud juustud.
6. Tõsta pott tulelt.
7. Vahusta munavalge.
8. Sega kokku suvikõrvitsasegu, kaste ja kergelt segades munavalgevaht.
9. Tõsta ümmargusse silikoonvormi ja küpseta 180 kraadi C juures 10-15 minutit.
Mango-õuna chutney:
1. Koori ja tükelda mango ning õunad.
2. Pane kõik asjad kastrulisse.
3. Keeda vaiksel tulel kuni vedelik muutub siirupitaoliseks ja kõik ained on pehmed.
Grillitud suvikõrvitsarattad:
1. Lõika suvikõrvitsas 7 ratast.
2. Kuumuta grillpann.
3. Lisa pannile õli ja grilli suvikõrvitsaid mõlemalt poolt kuni triibud on peal.
NB! Kana võib lihtsalt marineerida ja küpsetada pärast ahjus 180 kraadi juures 10-15 minutit.
0 kommentaar(i):
Postita kommentaar