Kartuli-porrulaugu veloute` supp suitsuseakoodi ja toorjuustuknelliga
1 portsjon
200 g suitsuseakooti
200 g vett
5 g liha puljongikuubikut
Supp:
30 g kooritud kartulit
40 g porrulauku
10 g juursellerit
10 g sibulat
2 g küüslauku
20 g võid
5 g köögiviljapuljongikuubikut
130 vett
sool, must pipar
Hele põhikaste:
100 g hele kanapuljong
6 g nisujahu
6 g võid
15 g kohvikoort
sool, pipar
Toorjuustuknell:
20 g creme bonjouri
5 g 35% rõõsk koort
must jahvatatud pipar
natuke lehtpeterselli
Valmistamine:
1. Keeda suitsuseakoot puljongis (vesi+kuubik). Jahuta, rebi liha pikkadeks kiududeks.
2. Valmista hele põhikaste.
3. Valmista kartuli-porrulaugu püree. Selleks prae võis pestud, kooritud ja tükeldatud (brunoise) köögivili, vala peale puljong (vesi+kuubik), lisa kartul. Keeda pehmeks. Püreesta, hõõru läbi sõela. Ühenda heleda põhikastmega. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Tee valmis toorjuustuknelli mass. Selleks vahusta koor koos toorjuustuga, maitsesta musta pipraga.
5. Serveeri nii: suru ümara metallvormi abil lihakiud supitaldriku keskele, jäta vorm alles, siis vala supp. Võta ettevaatlikult vorm ära. Suppi tohib olla nii palju, et liha on pool väljas. Tõsta lihale toorjuustuknell. Kaunista lehtpeterselli oksaga.
0 kommentaar(i):
Postita kommentaar