Ahjus küpsetatud kitsejuust oliivigrissiinide, mango-mündi salati ja peekonikrõpsuga
1 portsjon
Kitsejuust 120g
Mesi 5g
Mango-Mündi salat:
Mango 100g
Münt 3g
Sidrunimahl 15g
Peekonikrõps:
Viilut. toorsuitsupeekon 1viil
Oliivigrissiinid (10 tk):
Nisujahu 100g
Kuivpärm 4g
Leige vesi 40g
Toiduõli 20g
Must oliiv 18g
Parmesani juust 12g
Suhkur 2g
Sool 2g
Muna määrimiseks 25g
Oliivigrissiinid:
Valmistada pärmitaigen. Sega kuivpärm jahuga vala juurde vesi ,toiduõli ,väikeseks hakitud must oliiv,sool ja suhkur. Sõtku taigen, jäta räti alla sooja kerkima. Peale 1h kergitust pane jahu lauale ja rulli laht. Lõika taignast 5mm paksused ribad, rulli neist käte abil pikad pulgad. Pane ahju küpsetuspaberil 180C 10min.
Valmistada pärmitaigen. Sega kuivpärm jahuga vala juurde vesi ,toiduõli ,väikeseks hakitud must oliiv,sool ja suhkur. Sõtku taigen, jäta räti alla sooja kerkima. Peale 1h kergitust pane jahu lauale ja rulli laht. Lõika taignast 5mm paksused ribad, rulli neist käte abil pikad pulgad. Pane ahju küpsetuspaberil 180C 10min.
Peekoni krõps:
Pane ahjuplaadile küpsetuspaber, peekon ja sellele omakorda küpsetuspaber, survesta peekon teise ahjuplaadiga, pane ahju küpsema 180C juures 7-10 min. Pärast lase jahtuda koos ahjuplaatidega.
Mango-mündi salat:
Koori mango, tükelda hästi väikesteks kuubikuteks, sega hakitud mündi lehtedega ja maitsesta siduniga. Taldrikule suru läbi metallvormi, peale peekonikrõps.
Ahjus küpsetatud kitsejuust:
Lõika koos koorikuga paks kitsejuustu viil, umbes 1,5 cm paksune. Pane ahjuplaadile küps.paberile, pintselda meega ja nirista mett keskele, küpsetada ahjus 180C juures kuskil 4 min või kuni ääred tumedamaks lähevad.
0 kommentaar(i):
Postita kommentaar