Pelmeenid
pastamasin
pelmeenitaigen:
300 g nisujahu
100 g vett
0,5 muna
soola
täidis:
140 g hakkliha
36 g mugulsibulat
4 g küüslauku
20 g vett
soola, pipart
keetmiseks: 1 l vett
1 loorberileht
8 pipratera
soola
serveerimiseks:
60 g hapukoort (panin sinna maitserohelist ka ja pisut soola)
valmista pelmeenitaigen:
selleks kuhja jahu lauale (mina sõelusin ta lauale kuhja), tee jahusse lohk ning vala sinna veega lahtiklopitud muna, lisa sool. sõtku kätega taignat, kuni see on tihke ja sõrmega vajutades vetruv. siis vooli sellest pall ning pane kilesse seisma pooleks tunniks külmkappi.
valmista täidis:
sega toores hakkliha peeneks hakitud sibula ja küüslauguga, lisa massi külm vesi. maitsesta soola ja pipraga (lisasin veel ka peterselli). klopi taigen läbi.
pelmeenid:
võta taigen külmkapist välja ning kasutades pastarullijat rulli see 1 mm paksuseks (masinal nr 6). tööpinnale puista pisut jahu, et tainas selle külge ei kleepuks ja tee vormi abil ümmargused kettad (kuigi mul olid kuusnurgad). valmis ketastele aseta täidis, tee servad täidise ümbert kokku munaga ning keera kas samas kettast merikarbi kujuline pelmeen kokku või aseta kettale teine ketas ja suru selle servad kahvliga kokku (soovitavalt mõlemalt poolt).
pane vesi keema, lisa maitseained, keeda mõni minut ja vala sisse pelmeenid. keeda umbes 10 minutit. kurna ja serveeri.
0 kommentaar(i):
Postita kommentaar