neljapäev, 2. detsember 2010

Juustukattega hakkliharull õuna-karrikastme ja sooja kartuli-köögiviljasalatiga

2 portsjoni
400 g hakkliha
6 g küüslauku
100 g paprikat
sooli, pipar
paprikapulber

Juustukate: 
200 g riivitud juustu
2 muna

Soe kartuli-köögiviljasalat:
110 g kooritud kartuleid
30 g porrulauku
40 g kooritud porgandeid
5 g tšillikauna
3 g värsket tüümiani
sool, jahvatatud valge pipar
6 g lehtpeterselli
20 g õli

Õuna-karrikaste:
40 g õuna
24 g sibulat
150 g 35% rõõska koort
karri
sool, suhkur, jahvatatud valge pipar
20 g võid

Juustukattega hakkliharull:
1. Valmista hakklihamass. Selleks maitsesta toores hakkliha soola, hakklihamaitseainega, pipra ja peenestatud küüslauguga. 
2. Pese ja puhasta paprika. Tükelda brunoise kuubikuks (3-5 mm), lisa hakkliha segule. Vormi käte abil suur rull.
3. Valmista juustukate. Selleks klopi munad lahti, sega riivitud juustuga. Võta metallist 1/2 GN, vooderda küpsetuspaberiga, vala segu paberile. Küpseta ahjus 180 kraadi juures kuni juustukate on muutunud kuldseks (umbes 10 minutit). Keera kuumana see juustukate ümber toore hakkliharulli. Jäta abistav küpsetuspaber ka ümber. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni hakkliha seest küps.

Soe kartuli-köögiviljasalat:
1. Pane kooritud kartulid keema soolaga maitsestatud kuuma vette. Keeda kaane all nõrgal kuumusel kuni kartul on pool pehme. Kurna, jahuta.
2. Keeda ka kooritud porgand, pane keema samuti soolaga maitsestatud kuuma vette. Keeda kaane all madalal kuumusel pool pehmeks. Kurna, jahuta külma vee all.
3. Pese porru ja tükelda brunoise kuubikuteks. Tükelda pool pehmeks keedetud porgand samuti brunoise kuubikuteks. Pese tšillikaun ja eemalda seemned ning tükelda brunoise kuubikuteks.
4. Jahtunud kartulid tükelda mirepoix kuubikuteks (1-3 cm).
5. Kuumuta pannil õli, prae läbi köögiviljad, lisa kartul.

Õuna-karrikaste:
1. Koorin ja tükeldan sibula ning praen kuumal pannil võis kuni . Lisan karri, segan läbi ja siis lisan hulka 35% rõõska koore.
2. Lisan hulka väikeseks tükeldatud õuna ning pidevalt segades lasen keeda kastmel alla poole võrra, et muutuks paksemaks.
3. Püreestan kastme ja lasen läbi sõela. Maitsestan soola, suhkru ja jahvatatud valge pipraga.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP