neljapäev, 2. detsember 2010

Täidetud hakkliharull sinihallitusjuustukastme, ahjukartulite ja praetud köögiviljadega




1 portsjon
Hakkliharull:
110 g kodune hakkliha
25 g kooritud kartulit
sool, jahvatatud must pipar
1 muna
20 g piima

Täidis:
1 muna
18 g mugulsibulat
15 g võid

20 g riivsaia paneerimiseks
toiduõli praadimiseks

Ahjukartul:
100 g kooritud kartulit
õli/või
sool, pipar

Praetud köögivili:
60 g porgandit
60 g lillkapsast
25 g porrut
10 g margariini
3 g peterselli
sool

Sinihallitusjuustukaste:
25 g sinihallitusjuustu
50 g 10% rõõsk koort

Valmistamine:
1. Pane kartul keema kuuma soolaga maitsestatud vette, keeda kaane all pehmeks, jahuta.
2. Lisa hakklihale peenestatud kartul, muna, piim ja maitseained.
3. Klopi hakkmass ühtlaseks.
4. Valmista täidis: keeda muna, haki see; puhasta ning haki ka sibul, kuumuta sibul võis klaasjaks.
5. Sega hakitud muna ning sibul, maitsesta.
6. Jaga hakkmassist 1 portsjon, suru portsjon märgade kätega lamedaks (võid teha seda käe peal), aseta sellele täidis ja vormi rulli kujuliseks. Eriti hoolikalt sulge liite koht - kasuta märgasid näppusid!
7. Hakkliharull paneeri riivsaias, prae kuumal pannil õlis, KÕIGEPEALT praadida rulli liitekoht.
8. Ahjukartuli jaoks lõika kartul sektoriteks, maitsesta, sega läbi õliga. Tõsta küpsetuspaberile ja pannile ning ahju 180. kraadi juures küpsema 20. minutiks. Enne kartuli lõpliku valmimist pintselda üle sulatatud võiga.
9. Pestud ja puhastatud köögiviljad (lillkapsas õisikuks (1 min), porgand lintideks (1 min), porru poolviltused rattad (20 sek) blanšeeri kergelt. Nõruta ja prae margariinis läbi (paar minutit), maitsesta soola, pipra ja hakitud värske peterselliga.
10. Kuumuta rõõsk koor, lisa väiksemateks tükkideks murtud sinhallitusjuust, sega kuni kaste pakseneb.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP