neljapäev, 2. detsember 2010

Linnulihatimbalid spinatikastmega, kollase riisi ja paprika lisandiga



1 portsjon
Timbal:
100 g kanafileed
1 munavalge
20 g 10% rõõsk koort
10 g saia
24 g sibulat
sool, pipar

Spinatikaste:
20 g külmutatud spinatit
10 g võid
Bechamel kaste:
10 g võid
10 g jahu
175 g piima
sool, pipar

Kollane riis:
240 g vett
0,5 kana puljongikuubikut
(sool)
40 g pikateralist riisi
10 g õli
2 g kurkumi
10 g õli

Paprikalisand: 
75 g punast paprikat
75 g kollast paprikat
25 g margariini
sool, pipar

Valmistamine:
1. Leota sai rõõsas koores, puhasta sibul. Lase kanafilee, sibul ja leotatud sai läbi hakklihamasina (ühest korrast piisab). Lisa vahustatud munavalge, maitsesta.
2. Tõsta mass silikoonvormi, pane timbalitele alguses peale foolium. Valmista vesivann ja küpseta ahjus 175 kraadi juures umbes 20 minutit. Peale 15. minutit küpsetamist eemaldada foolium, et ülejäänud 5. minutiga saada timbalitele peale pruun pind.
3. Tee spinatikaste: valmista bechamel kaste (tee võist ja jahust roux, siis kiiresti vispeldades sega hulka piim). Haki spinat, kuumuta pannil võis. Sega kastmesse ja lase keema tõusta. Püreeri ja peale seda maitsesta.
4. Valmista kollane riis: Keeda puljong veest ja puljongikuubikust. Kuumuta pannil õlis kurkum, lisa see puljongile. Pese sooja veega riis paar korda läbi. Keeda puljongis riis (ilma kaaneta), soola lisa puljongile vaid vajadusel. Kurna ja maitsesta vajadusel.
5. Riisilisandi serveerimiseks otsi mingi vorm (tass, rõngas, klaas jne), mille määrid õliga ja sinna sisse vajutad tihedaks ning vormista taldrikule.
6. Valmista paprikalisand: pese ja puhasta paprikad, ribasta, prae läbi margariinis, maitsesta.
7. Serveeri timbal riisi, spinatikastme ja värviliste paprikatega.

Meie eelmise praksi abimees oli ka üks äärmiselt tore ja meeldiv hakklihamasin, tänu kelle toele need suurepärased timbalid valmisid. Üks suur aitäh talle minu poolt!

Hakklihamasin

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP