kolmapäev, 21. september 2011

Crème caramel




2 portsjoni
Crème caramel:
100 g piima
65 g 35% rõõska koort
1 muna
1 väikese muna munakollane
25 g suhkrut
1/4 vaniljekauna

Karamell:
65g suhkrut
20 g vett

Tuille:
40 g võid
75 g suhkrut
2 munavalget
40 g nisujahu

Valmistamine:
1. Valmista tuille taigna rullikesed. Selleks kuumuta ahi 177 C-ni. Sulata või, sega suhkruga, jahuta. Lisa ühe kaupa munavalged, ära vahusta! Lisa nisujahu. Tõsta kaetult üheks tunniks külmkappi. Võta ümar plastikvorm või lõika küpsetuspaberisse ümmargused augud, tõsta see silikoon matile. Spaatli abiga tõmba kettad ühtlaselt ja õhukeselt taignaga täis. Eralda ketas ja tee uus jne. Küpseta ahjus 5-10 minutit, hoia silma peale nendel, et nad üle ei küpseks! Kui ääred on pruunid siis on juba valmis. Peale valmimist eralda kohe silikoonmatilt ja keera ümber ümmarguse vormi, jahuta.
2. Pane ahi sooja 163 kraadi juurde.
3. Valmista karamell. Selleks vala suhkur ja vesi potti, kuumuta keskmisel kuumusel keema. Kasta pintsel külma vette ja pintselda ülekeevad ääred tagasi. Kuumuta nii kaua kuni karamell muutub kuldseks. NB! Kui veega ei taha karamell välja tulla siis sulata ainult suhkrut ja tee niimoodi karamell.
4. Vala karamell ramekinide põhja.
5. Kuumuta piim ja rõõsk koor koos vaniljekaunaga keema, jahuta 1 minut. Eralda kaun, lõika pikuti pooleks, kaabi sisu piima sisse.
6. Vahusta terve muna koos munakollase ja suhkruga heledaks vahuks.
7. Vala natukene jahtunud piim vahustatud munadele, sega. See segu vala omakorda hangunud karamellile.
8. Kuumuta vesi vesivanni jaoks.
9. Võta metall GN nõu (või mõni muu sügavam nõu, mida saab ahju panna).
10. Pane ramekinid nõusse ja vala sinna kuum vesi, nii et ramekinid oleksid kolmveerandi võrra vees. Kata fooliumiga, tee noaga sisse mõned augud. Küpseta ahjus 40 minutit või kuni segu on tardunud ja raputades väreleb kergelt.
11. Valmis crème caramelid jahuta ja tõsta külmkappi.
12. Serveerimisel noaga tõmba mööda külgi ja kasta korraks kuuma vette ja löö ettevaatlikult vormist välja taldrikule. Kaunista tuille taigna rullikese ja melissi lehekesega.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP