kolmapäev, 7. september 2011

Pärmitaigen

Toorained:
150 g nisujahu
7 g kuivpärmi
15 g margariini
100 g piima
0,5 muna
5 g suhkrut
4 g soola
jahu rullimiseks

Valmistamine:
1. Kuumuta piim, lisa margariin, sulata margariin kuumas piimas. Jahuta.
2. Sega omavahel sool, jahu ja kuivpärm.
3. Klopi muna suhkruga lahti. Lisa käesooja piima-margariinisegu. sega läbi. Lisa omavahel segatud kuivaied, sega.
4. Sõtku taignat, kuni see tuleb kausi ja käte küljest lahi (vajadusel võib ka vähehaaval jahu juurde lisada, kui liiga kaua aega võtab taigna mitte kleepuvaks muutumine). Kata taigen rätiga ja jäta sooja kohta 1 h kerkima.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP