Spinatipirukad
10 väikest või 4 suurt pirukat
1 kogus pärmitaignatSpinatitäidis:
1 muna
5 g seedermänniseemneid
24 g värsket spinatit
200 g vett
5 g soola
Pintseldamiseks:
1 muna
10 g vett
Valmistamiseks:
1. Valmista pärmitaigen, mille retsepti leiad siit.
2. Keeda muna, jahuta, koori ja haki.
3. Rösti ahjus 180 kraadi juures või kuumal pannil seedermänniseemned. Haki.
4. Blanšeeri värske spinat keevas soolaga maitsestatud vees lühiajaliselt (10 sekundit umbes) ja tõsta jäävette, et küpsemisprotsess peatada. Nõruta ja haki. Sega kokku keedetud muna ja hakitud pähklitega.
5. Raputa lauale jahu, rulli taigen lahti. Löö vormi abil välja ümarad kettad (umbes 8-10 cm läbimõõdult). Tõsta keskele täidis, suru ääred kahvliga kinni. Tõsta pirukad ahjuplaadile, lase soojas 10 minutit järelkerkida. Pintselda lahtiklopitud munaga ja küpseta 180 kraadi juures ahjus kuldse värvuseni.
6. Serveeri pirukad selitatud konsomeega.
0 kommentaar(i):
Postita kommentaar