kolmapäev, 7. september 2011

Kanalihakonsomee

2 portsjoni
0,5 l konsomee jaoks:
350 g kanakaelu
36 g porgandit
24 g sibulat
24 g varssellerit
1 l vett
1 oks tüümiani
terapipar, sool

Selitamiseks:
0,5 munavalget (vahustatud munavalgest kasutad poolt)
70 g kanahakkliha
sool

Valmistamine:
1. Pese kanakaelad külma veega ja pane külma veega keema. Keema minnes eemalda vaht ja alanda kuumust, nii, et puljong vaevu keeks (vesi peab õrnalt värelema ainult).
2. Koori porgandid ja sibul. Pese varsseller. Tükelda köögiviljad mirepoix (suurteks) kuubikuteks.
3. Rösti ahjus porgand ja sibul. Lisa köögiviljad puljongile ja keeda puljongit kokku 1,5 tundi.
4. 20 minutit enne lõppu lisa värske tüümiani oks, 2 terapipart ja vähekene soola (kuna puljong muutub keedes kontsentreeritumaks siis tulevad maitsed paremini välja ja soola panekuga tuleb väga ettevaatlik olla, keemise lõpus saab veel soolaga viimistleda, kui peaks vajalik tunduma).
5. Valmista selitamiseks vajaminev: vala kanahakklihale peale umbes 40 g vett ja sega korralikult läbi ja tõsta see 15 minutiks külmkappi (kui on suurem kogus, siis kauemaks). Vahusta munavalged ja sega pool sellest hakkmassi-veesegule juurde ja maitsesta vähese soolaga.
6. Kui puljong on oma aja ära keenud, kurna see. Sega natukene 70-80 kraadist puljongit selitamis materjali hulka ja siis vala kogu see segu puljongisse, kuumuta keema, riisu vaht ja keeda nõrgal kuumusel 0,5 h -1 tund (selle väikese koguse puhul piisab umbes 20. minutist). Tõsta tulelt, lase pliidiserval veel selgineda ja kurna läbi marli või läbi kohvifiltri (olenevalt kohvifiltri paksusest võib neid palju kuluda, sest rasv ummistab väikesed vahed ja filtrit peab tihti vahetama, et kiiremini kurnatud saaks.)
7. Aja puljong uuesti keema ja seejärel serveeri 90 kraadi juures koos maitsvate isetehtud pirukatega.
NB! Selitada võib ka ainult vahustatud munavalgega. Kanahakkliha mass oli seal juures selleks, et konsomees veel paremini hea kanamaitse esile tuua.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP