Köögiviljapuljong
Toorained:
80 g mugulsibulat
120 g porgandit
80 g juursellerit
100 g varssellerit
2 petersellivart
2 tüümianioksa
1 l vett
must tera pipar
loorber
sool
toiduõli
Puljong:
1. Pesta ja koorida porgand, tükelda mirepoix kuubikuteks
2. Pese ja tükelda vars- ning juurseller mirepoix kuubikuteks
3. Mugulsibulal lõigata maha kand, tükelda koos koorega neljaks.
4. Pane pott tulele ja lisa õli, kui pott on kuum lisa köögiviljad ja praadida kergelt.
5. Lisa köögiviljadele peale külm vesi ja kuumuta kiiresti keema. Riisuda peale kogunev vaht.
6. Keeta puljongit nõrgas kuumuses, nii, et vedelik vaevu väreleb. Keetmise ajal tuleb samuti vahtu riisuda, kui seda tekib.
7. Maitseained lisada 15-20 minutit enne keemise lõppu, soolaga olla ettevaatlik.
8. Kokku keeta puljongit 1 tund.
9. Valmis puljong kurna.
10. Jahuta
0 kommentaar(i):
Postita kommentaar