Muna-peekonipirukad
10 väikest või 4 suurt pirukat
1 kogus pärmitaignatMuna-peekonitäidis:
1 muna
70 g suitsupeekoni
24 g mugulsibulat
5 g toiduõli
must jahvatatud pipar
2 g murulauku
Pintseldamiseks:
1 muna
10 g vett
Valmistamine:
1. Valmista pärmitaigen, mille retsepti leiad siit.
2. Keeda muna, jahuta, koori ja haki.
3. Ribasta peekon, koori ja tükelda mugulsibul. Prae peekon õlis, lisa sibul, maitsesta pipra ja hakitud murulauguga.
4. Raputa lauale jahu, rulli taigen lahti. Löö vormi abil välja ümarad kettad (umbes 8-10 cm läbimõõdult). Tõsta keskele täidis, suru ääred kahvliga kinni. Tõsta pirukad ahjuplaadile, lase soojas 10 minutit järelkerkida. Pintselda lahtiklopitud munaga ja küpseta 180 kraadi juures ahjus kuldse värvuseni.
5. Serveeri pirukad selitatud konsomeega.
0 kommentaar(i):
Postita kommentaar