kolmapäev, 28. september 2011

Sea sisefilee kaalikarataste, hautatud kapsa ja mustasõstra-punase veini kastmega

2 portsjoni
Sea sisefilee:
360 g seasisefileed
40 g mett
20 g neitsiõli
20 g vett
20 g küüslauku
15 g murulauku
15 g peterselli
10 g tüümiani
50 g jahu
1 muna
50 g riivleiba
sool, must pipar

Kaste:
150 g punast veini
40 g mustsõstramahla
40 g mustsõstraid
40 g suhkrut
sool, pipar

Kaalikarattad:
200 g kaalikat
40 g võid
200 g vett
sool, pipar

Hautatud kapsad:
150 g kapsast
40 g vahukoort
10 g jõhvikaid
sool, pipar

Sea sisefilee:
1. Puhasta sea sisefilee kelmetest, lõika portsjon kaalu.
2. Marinaadi jaoks, puhasta, koori küüslauk, tükelda viiludeks.
3. Sega marinaadijaoks kokku mesi, õli, vesi ja küüslauk. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga.
4. Aseta kaheks tunniks kilega kaetult külmikusse.
5. Haki paneeringu jaoks petersell, murulauk ja tüümian ning sega riivsaia hulka.
6. Pane valmis jahu.
7. Klopi muna lahti.
8. Paneeri seafilee kõigepealt jahus, seejärel munas ja viimaseks värskete ürtide ja riivsaia segus.
9. Pruunista grillpannil seafilee mõlemalt poolt.
10. Aseta liha 180 kraadi juurde eelsoojendatud ahju küpsema.
11. Küpseta 7-10 minutit.

Mustsõstra-punase veini kaste:
1. Karamellista paksupõhjalises kastrulis suhkur.
2. Tõsta korraks karamell tulelt ja lisa juurde vein, tõsta uuesti tulele ja kuumuta vaikselt kuni karamell ja vein on segunenud.
3. Lisa hulka mustsõstrad ja mustsõstra mahl. Keeda kaste tasasel tulel alla poole võrra, kuni kaste on siirupine ja kurna läbi sõela.
4. Kuumuta uuesti keemiseni.
5. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga.

Kaalikarattad:
1. Puhasta ja koori kaalikas.
2. Lõika 1 cm paksusteks viiludeks ja lööge vormiga välja kettad.
3. Laske vesi keema. Maitsestage soolaga.
4. Keetke kaalikarattaid keevas vees kaane all.
5. Kui kaalikad on pehmed kurnata vesi.
6. Maitsestage kaalikarattaid kergelt soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
7. Kuumutada pannil või, nii kaua kuni muutub beurre noisette'iks.
8. Praadia kaalikarattaid mõlemalt poolt 1 minut, kuni on kergelt pruunid.

Hautatud kapsad:
1. Puhastada kapsas, lõigata neljaks. Lõigata välja juurikas.
2. Lõigata kapsad julienne'i ribadeks.
3. Valada paksupõhjalisse potti 35 % rõõsk koor, kuumutada ja lisada hulka kapsa ribad ja hauta kaane all 5 minutit.
4. Lisa hulka jõhvikad ja hauta veel 1 minut.
5. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga.
6. Tõsta pott tulelt ja jäta kapsad kaane alla.

Serveerimine:
1. Tõsta hautatud kapsad taldriku paremale äärde.
2. Kaalikarattad aseta taldriku vasakule äärde, kõik eraldi.
3. Pane kaste taldriku keskele.
4. Lõika sea sisefilee lahti ja aseta see taldriku keskele kastme peale.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP