neljapäev, 24. mai 2012

Friteeritud kitsejuustupallid punase peedi ja pestoga


1 portsjon
Kitsejuustupallid:
60 g kitsejuustu
20 g jahu
50 g mandlilaaste
õli friteerimiseks

Punane peet:
70 g punast peeti
10 g oliiviõli
2 g balsamiäädikat
3 tüümiani oksa
meresoola, musta pipart

Pesto:
50 g basiilikut
20 g puhastatud mandleid
2 g küüslauku
25 g parmesani
25 g oliiviõli

Kitsejuustupallid:
1. Pane paksupõhjaline pott õliga (umbes 4 cm õli kiht) pliidile kuumenema friteerimise jaoks.
2. Jaga kitsejuust kolmeks ja vormi neist käte abil pallid.
3. Veereta kõigepealt pallikesi jahus ja seejärel mandlilaastudes (võib julgelt natukene suruda, et mandlilaastud kinni jääksid ja ühtlaselt kaetud saaks)
4. Friteeri pallikesi kuumas õlis umbes 30 sekundit (nii kaua kuni mandlilaastud kergelt pruunistuvad, tuleb pingsalt jälgida, et saaks õigel ajal pallid välja võetud).

Punane peet:
1. Pese peet.
2. Võta paras tükk fooliumi, raputa sellele natukene meresoola, natukene jahvatatud musta pipart ja aseta peale 3 tüümiani oksa ja selle peale punapeet. Mähi foolium ümber.
3. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 45 minutit, kuni peet on pehme.
4. Koori peet ja tükelda kuubikuteks (1 cm x 1 cm x 1cm).
5. Nõrista peedi kuubikutele peale oliiviõli ja balsamiäädikas, sega läbi.

Pesto:
1. Koori küüslauk ja puhasta basiilik.
2. Pane kõik toorained blenderisse ja valmista kiiresti pesto. (Võib teha ka saumiksriga.)

Serveerimisel võib kaunistuseks kasutada basiiliku lehti või vesikressi.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP