esmaspäev, 26. detsember 2011

Sous vide meetodil küpsetatud kanafilee petersellipesto, tomati concasse, kartulikoogi ja aurutatud türgi ubadega


1 portsjon
150 g kanafilee

Petersellipesto:
13 g seedermänniseemneid (2 tl)
2 küüslauguküünt
50 g extra virgin oliiviõli
14 g lehtpeterselli
8 g parmesani
sool, pipar

Kartulikook:
140 g kooritud kartulit
48 g mugulsibulat
3 g punast tšillikauna
4 kirsstomatit
10 g õli
2 väikest muna
2 g värsket koriandrit
kuivatatud koriander, vürtsköömneid, kurkum
sool, pipar

Tomati concasse:
40 g purustatud tomateid
100 g tomatit
10 g šalottsibulat
5 g oliiviõli
1 küüslaugu küün
õunaveiniäädikas
sool, suhkur

Türgi oad:
65 g türgi ube
sool, pipar

Petersellipesto:
1. Petersellipesto võib valmistada uhmris või blenderis. Seda väikest kogust oleks soovitatav aga teha uhmriga. Panna kõik ained sisse ja uhmriga taguda ühtlaseks.
NB! Pestot võib teha mitmekordse koguse ja ülejäänud pesto panna puhtasse steriliseeritud purki, katta 1 cm extra virgin oliiviõliga ja see säilib külmkapis niimoodi mitu kuud.
NBB! Väga väikese koguse puhul, kui ei ole ei blenderit ega uhmrit käepärast võib teha kõike seda noaga: tuleb lihtsalt hakkida seemned, küüslauk ja petersell väga peeneks ja lõpus lisada oliiviõli ja riivitud parmesan.

Kana:
1. Määrida kana kokku ühtlaselt pestoga, panna vaakumkotti ja vakumeerida.
2. Küpsetada 65 kraadi C juures 2 tundi.
(2.5 NB! Võib ka lihtsalt ahjus küpsetada 180 kraadi C juures 10-15 minutit)
3. Lõigata kott lahti ja praadida grillpannil kanale triibud peale.
4. Lõigata lahti.
5. Serveerimisel panna kana peale veel pestot. 

Kartulikook:
1. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees poolpehmeks ja lõika ratasteks.
2. Kuumuta kuival pannil kuivatatud koriande ja vürtsköömned, lisa kurkum. Vala kaussi.
3. Koori ja tükelda mugulsibul.
4. Lõika 2 kirsstomatit neljaks.
5. Kuumuta pannil õli ja passeeri sibulad, lisa kirsstomatid ja viimaseks maitseainesegu kausist. Tõsta segu kõrvale.
6. Võta portselanvorm või ümar metallvorm, vooderda see küpsetuspaberiga.
7. Kloppida munad lahti vähese külma veega.
8. Pane vormi kihiti kartulirattad ja segu, lõpuks valada üle lahtiklopitud munadega.
9. Lisada värske koriander ja kõige peale panna 2 pooleks lõigatud kirsstomatit.
10. Küpseta 170 kraadi juures 20 minutit.

Tomati concasse:
1. Lõika tomatisse peale kerge rist ja blanšeeri keevas vees 1 minut.
2. Koori tomatil nahk, lõika pooleks ja eemalda pehme sisu ning tükelda väikesteks kuubikuteks.
3. Koorida sibul ja küüslauk ning tükeldada väikesed kuubikud.
4. Kuumutada õli ja passeerida seal sibul ja küüslauk, lisada purustatud tomat ja kuumutada mõni minut. Viimaks lisada tükeldatud tomat ja hautada veel vaikselt 5 minutit.
5. Maitsestada lõplikult.

Türgi oad:
1. Lõigata ubadel otsad poolviltu ära.
2. Aurutada ube aurutuspotis 5 minutit.
3. Maitsestada kergelt soolaga ja serveerida koheselt.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP