pühapäev, 8. jaanuar 2012

Lisandid jõululauale - kartulirull, imre kose jõulukapsas, kõrvitsa-õunasalat

6 portsjonit
kartulirull:
kooritud kartul 1,2 kg
muna 3 tk
toosuitsupeekon 0,44 kg
must ploom 0,2 kg
sool, muskaat

riivida kartulid ja pesta neid välja tärklis. kuivatada kartul köögipaberiga. lisada riivitud kartulile maitseained ja lahtiklopitud munad. eemaldada peekoniviiludelt kamar. laotada peekoniviilud kõrvuti küpsetuspaberile ja tõsta kartulisegu peekoniviiludele, keskele asetada rida musti ploome. keerata kartulisegu rulli ja pakkida tugevalt küpsetuspaberisse. küpsetuspaberiga rull pakkida omakorda fooliumisse ja küpsetada 50 minutit 180 kraadi juures, jahutada. võtta kartulirull paberist välja, lõigata viiluseks ja kuumutada enne serveerimist veel kord ahjus.

lisand jõululauale
imre kose jõulukapsas:
või 0,1 kg
sibul 0,25 kg
hapukapsas 1,5 kg
apelsinimahl 1 l
vesi 0,3 l
ingverijuur 0,03 kg
Grand Marnier apelsiniliköör 8 cl
1 apelsini riivitud koor
mesi 0,1 kg

koorida ja hakkida sibul, hautada paksupõhjalises potis või sees pehmeks. lisada hapukapsas ja kuumutada keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades, lisada apelsinimahl ja vesi. kuumutada ja vajadusel lisada vedelikku. koorida ingverijuur ja hakkida peeneks, lisada kapsale koos apelsinilikööri, apelsinikoore ja meega. hautada kapsast aeg-ajalt segades 1-2 h, kuni see on pehme.

retsept ilmus EPL-s 30.11.2002

8 portsjonit
kõrvitsa-õunasalat:
puhastatud kõrvits 0,5 kg
puhastatud õun 0,25 kg
1 sidruni mahl
kreeka pähkel 0,04 kg
suhkur
pohlad 0,1 kg
astelpaju mari 0,1 kg
mesi 0,05 kg

pesta ja puhastada köögivili. pesta sidrun ja riivida õhukeselt koore kollane osa ning pigistada sidrunist mahl välja. purustada kreeka pähklid (võib eelnevalt õrnalt röstida). suruda katki pohlad ja asteplaju marjad. riivida kõrvits ja õun jämeda riiviga. segada juurde sidrunimahl, riivitud koor ning purustatud kreeka pähklid ja marjad.
maitsestada meega.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP