laupäev, 28. jaanuar 2012

Praetud seamaks sibulate, kartuli-brokkolipüree ja porgandilaevukestega



1 portsjon
Praetud seamaks:
160 g seamaksa

Sibul:
119 g mugulsibulat
30 g võid
12 g nisujahu
5 g (1 tl) valgeveini äädikat
2 g peterselli
sool, pipar

Kartuli-brokkolipüree
120 g kooritud kartuleid
60 g külmutatud brokkolit (või värsket)
20 g võid
sool, suhkur

Porgandilaevukesed:
80 g porgandit (paksem osa)
200 ml vett
sool
või
2 g värsket koriandrit

Porgandilaevukesed:
1. Pese ja koori porgand, lõika umbes 4 cm pikkused jupid, need omakorda neljaks (sektoriteks).
2. Vooli laevukesed: alusta noaga sisselõiget ühes diagonaalist ja tee alguses sisse väike kaar, mis aina väheneb ja jõuab teise diagonaali otsa. Teisest otsast tee samamoodi. Alt poolt veel trimmi laeva kujulisemaks.
3. Pane porgandid soolaga maitsestatud keevasse veete niimoodi, et vesi kergelt neid kataks ja keeda kuni on al dente, võta veest välja. (Keeduvesi jäta alles, et hiljem kartuli-brokkolipüreed teha.)
4. Ennem serveerimist praadid laevukesed võis läbi ja lõpus lisada hakitud koriander.

Kartuli-brokkolipüree:
1. Pane kartul keema soolaga maitsestatud vette.
2. Kui kartul on pool pehme lisa brokkoli.
3. Kurna vesi.
4. Lisa kartulile ja brokkolile või ning suru kahvliga puruks. Suru lusikaga läbi sõela et saada parem konsistents.
5. Vajadusel maitsesta suhkru ja soolaga.

Sibul:
1. Koori sibul ja lõika poolratasteks.
2. Kuumuta pannil või, lisa sibul ning kuumuta keskmisel tulel 5 minutit niimoodi, et need ei pruunistuks vaid muutuksid klaasjaks.
3. Pane sibulad kõrvale ja peale maksa praadimist lisad samale pannile kus praadisid maksa.
4. Valad koheselt hulka ka puljong ja veini äädikas, kuumutada vaikselt ja jälgida, et kogu vedelik ära ei aurustuks.
5. Lisa hulka hakitud petersell.

Praetud maks:
1. Puhasta maks kelmetest ja lõika endale meeldiva suurusega ühesugused tükid (1 tükk võiks kaaluda vähemalt mingi 40 g).
2. Maitsesta maksa tükid soola ja pipraga.
3. Paneeri maks jahus.
4. Kuumuta pannil või ning prae maksa kummaltki poolt. Maks peab pärast praadimist jääma keskelt roosa, muidu muutub tuimaks ja vintseks.
5. Kata liha fooliumiga kuni serveerimiseni.

Serveeri maks koos hautatud sibulate, sealt saadava leeme, kartuli-brokkolipüree ja porgandilaevukestega.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP