neljapäev, 8. märts 2012

Praetud seaajud beurre noisette'i, brokoli-kartulipüree, punase kapsa püree, praetud brokoliõisikute, porgandi ja lutserniidudega



Margiti roog
Reelika roog
Alduri roog
Mari-Liisi roog
1 portsjon
praetud ajud:
160 g seaaju
10+5 g 30% söögiäädikas
sool
must terapipar
must jahvatatud pipar
10 g nisujahu
10 g või
10 g toiduõli

punase kapsa püree:
100 g punane kapsas
25 g mugulsibul
20 g või
75 g vesi
5 g kanafond
8 g mesi
3 g 30% söögiäädikas
2 oksa värske tüümian
sool

brokoli-kartulipüree:
60 g külmutatud brokoli
60 g kartul
20 g või
10 g rõõsk koor 35%
sool

beurre noisette:
30 g või 82%

praetud brokoli:
70 g värske brokoli
5 g või 82%

praetud porgandid:
35 g porgand
5 g või
sool

kaunistus:
10 g lutserniidud

seaajud:
panna ajud 1 h külma vette, kuhu on lisatud 10 g äädikat (vesi peab ulatuma üle ajude). tunni pärast eemaldada kelmed ja veresooned.

Seaajud leos
seaajud (esiplaanil puhastamata, tagaplaanil puhastatud ajud)

panna ajud keema külma soola, musta terapipra ja 5 g äädikaga maitsestatud vette. kuumutada kiirelt keemiseni, eemaldada vaht ja keeta tasasel tulel. kogu protsess peaks võtma aega 8-9 minutit, ajud peavad jääma pehmed ja õrnad. kurnata, jahutada, vajadusel eemaldada veel kelmeid ja veresooni. lõigata viiludeks või jätta terveks. vahetult enne serveerimist maitsestada soola ja pipraga ning veeretada jahus ja praadida kuumal pannil või ja õli segus kuldseks.

punase kapsa püree:
koorida ja lõigata sibul ribadeks. lõigata ribadeks ka punane kapsas (jämedad osad tuleb eemaldada). hautada sibulat võis, kuni see muutub klaasjaks, lisada punase kapsa ribad ja hautdaa veel 3-4 minutit. lisada kõik ülejäänud ained ja keeta kaane all madalal kuumusel u 25 minutit. eemaldada tüümian, kurnata enne püreerimist liigne vedelik ja püreerida. maitsestada soolaga (ettevaatlikult, kuna fond on soolane).

brokoli-kartulipüree:
sulatada brokoli, panna kartul soolaga maitsestatud vette keema. lõpu poole lisada kartuli juurde ka brokoli. nõrutada, suruda läbi sõela. kuumutada koor ja või läbi ning lisada püreele.

beurre noisette
beurre noisette-i valmistamiseks selitada esmalt tasasel tulel või ja siis pruunistada selitatud võid, kuni see omandab pähkli maitse.

praetud brokoli:
blanšeerida brokoliõisik, tõsta jäävette. eraldada väikesed õisikud ja enne serveerimist kuumutada need võis läbi, maitsestada soolaga.

porgandilisand:
pidime alguses tegema noori porgandeid, aga neid ei saanud. võib teha näiteks nii: koorida porgand, lõigata mandoliiniga õhukesteks lintideks ja blanšeerida lindid, tõsta jäävette ning keerata siis rulli. enne serveerimist kuumutada ahjus koos võitükikestega, maitsestada soolaga.

serveerida ja kaunistada idudega.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP