laupäev, 31. märts 2012

Täidetud kana lillkapsa-varssellerikastme, kartuli-porgandipüree ja grillitud tsukiini ja paprikaga


1 portsjon
Kana:
140 g lõik täidetud kanast

Lillkapsa-varssellerikaste:
6 g võid
6 g jahu
50 g lillkapsast
50 g varssellerit
20 ml 35% rõõska koort
meresool

Kartuli-porgandipüree:
100 g kartulit
50 g porgandit
20 ml 35% rõõska koort
meresool

Grillitud tsukiini ja paprika:
40 g tsukiinit (3 parajat viilu)
40 g paprikat
tüümian
meresool, must pipar

Lillkapsa-varssellerikaste:
1. Puhastada lillkapsas ja varsseller.
2. Kuumutada kanapuljong ja keeta selles vaiksel tulel pehmeks lillkapsas ja varsseller.
3. Sulatada või, lisada jahu ja valmistada hele roux. Jahutada natukene.
4. Püreestada kanapuljongis olevad toiduained. Pressida läbi sõela, et eemaldada nahk, mis varsellerist alles jäi.
5. Vispeldada roux kuumale puljongile lisaks.
6. Keeta kastet vaiksel tulel 15 minutit.
7. Maitsestada.

Kartuli-porgandipüree:
1. Panema keema kuuma vette kõigepealt porgand.
2. Lisada kartulid vette, kui porgandid on natukene pehmenenud. Keeta köögiviljad kaane all pehmeks.
3. Kuumutada soojaks rõõska koor.
4. Kurnata vesi ja lisada hulka soe koor. Tampida ühtlaseks.
5. Pressida püree läbi sõela.

Grillitud tsukiini ja paprika:
1. Panna grillpann soojenema.
2. Lõigata tsukiinist rattad ja paprikast kolmnurgad.
3. Grillpannil praadida köögivilju mõlemalt poolt nii kaua, et tekiksid peale triibud.
4. Maitsestada hakitud tüümiani, meresoola ja musta pipraga.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP