esmaspäev, 10. september 2012

Köögiviljavorm glaseeritud punapeedi kuubikute, kitsejuustu ürdipallide ja pikantse kastmega

Arturi ja Sassi roog
1 portsjon
Köögiviljavorm:
75 g kartulit
75 g pastinaaki
75 g porgandit
1 g tüümiani
10 g sidrunimahla
soola, pipart

Glaseeritud punapeedi kuubikud:
100 g punapeeti
80 ml punast veini
12 g sidrunimahla
5 g seesamiseemneid
sool, pipar

Kitsejuustu ürdipallid:
75 g kitsejuustu
2 g tilli
2 g tüümiani
2 g toiduõli

Pikantne kaste:
15 g köögiviljafondi
150 g vett
10 g šalottsibulat
10 ml valge veini äädikat
10 g kappareid
2 oks tüümiani
3 tera musta pipart

Köögiviljavorm:
1. Koorida pastinaak, porgand ja kartul.
2. Pesta kõik köögiviljad.
3. Koorimisnoaga koorida ilusad viilud kartulist, pastinaagist ning porgandist.
4. Keeta köögiviljalaaste soolases vees mõni minut.
5. Kurnata köögiviljalaastud ning maitsestada soola, musta pipra, sidrunimahla ning tüümianiga.
6. Laduda k.v laastud kihiti silikoonvormi ja küpsetada 180°C juures 30 minutit.

Glaseeritud punapeedi kuubikud:
1. Mähi peet fooliumisse ja küpseta 180°C juures 45 minutit.
2. Jahuta peet külmas vees. Koori.
3. Lõika 3-5 suuremat ühesuurust kuubikut, jäägid riivi.
4. Pane keema riivitud jäägid, vein, sidrunimahl, sool ja suhkur.
5. Redutseeri poole kuguseni.
6. Lisa peedikuubikud, jäta seisma (maitsestuma). Serveerimisel kuumuta korraks vedelik üles., Lase kuubikud paberipealt üle, et liigne vedelik eemaldada.
7. Veereta kuubikuid seesamiseemnetes.

Kitsejuustu ürdipallid:
1. Lõika kitsejuustust paraja suurusega kuubikud.
2. Vormi neist pallid.
3. Haki till ning tüümian.
4. Aseta maitsetaimed kaussi, lisa toiduõli.
5. Veereta kitsejuustupallid ürdisegust läbi.
6. Küpseta palle ahjus 180°C juures 2-3 minutit vahetult enne serveerimist.

Pikantne kaste:
1. Kuumutada potis vesi keemiseni.
2. Lisada köögiviljafond.
3. Kontrollida maitsestust, et poleks liiga soolane.
4. Eraldi potis valmistada reduktsioon.
5. Tükelda šalottsibul.
6. Kalla potti valge veini äädikas, lisa tükeldatud šalottsibul ning must terapipar.
7. Keeda kuni maht väheneb poole võrra ja lisa puljong.
8. Lisa kapparid ja tüümian.
9. Keeta nõrgas kuumuses 15-20 min.
10. Vajadusel paranda maitsestust ning kurna läbi sõela.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP