neljapäev, 13. september 2012

Kohupiimakook vaarika coulis ja vaarikatega

Arturi ja Sassi roog
1 portsjon
Kook:
40 g kohupiima
6g 82% võid
3 g nisujahu
30 g piima
1 väike muna
10 g suhkrut
1 g vanillisuhkrut
30 g värskeid vaarikaid
võid vormi määrimiseks
riivsaia vormi üleraputamiseks

Vaarika coulis:
30 g külmutatuid vaarikaid
10 g tuhksuhkrut

Kook:
1. Eraldada munakollased valgetest, vahustada munakollased suhkru ja vanillisuhkruga vahuks ning munavalged samuti vahustada.
2. Sulatada kastrulis või, lisada jahu ning kuumutada.
3. Lisada külm piim, keeta 2-3 min, jahutada.
4. Vahustatud munakollase segule lisada kohupiim ja piimakaste.
5. Lisada ettevaatlikult vahustatud munavalge.
6. Valada segu võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi (nt: väike ramekin), küpsetada 180°C juures 20 min.

Kaste:
1. Sulanud vaarikad püreestada ja suruda läbi sõela.
2. Sõelaga raputada vaarikapüree hulka tuhksuhkur. Segada

Kaunistada värskete vaarikate ja piparmündi või melissiga.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP