Reede, 19. oktoober 2012

Vaarikasorbett rummikoogi, warummi, piparmündikastme ja mandlipuruga


Alduri ja Mari-liisi roog

1 portsjon
Vaarikasorbett:
100 g vaarikaid (värsked)
4 g vaarikalikööri
15 g vett
20 g kristallsuhkrut
10 g glükoosi
munavalge (1 muna oma, munakollane läheb kastme jaoks)

Rummikook:
1 muna
15 g kristallsuhkrut
13 g nisujahu
12 g kakaod
1 ml rummiessentsi (võib ka rohkem panna, oleneb, kui tugevat rummimaitset soovite)
20 g 82% võid
4 g mandleid

Warumm:
20 ml Bolsi vaarikalikööri
20 ml heledat rummi
10 ml vahukoort

Piparmündikaste:
15 g piparmünti
1 munakollane
8 g kristallsuhkrut
37 ml vahukoort
25 g 3,5% piima

Mandlipuru:
15 g mandleid

Vaarikasorbett:
1. Valada suhkur ja glükoos potti, lisada vesi, kuumutada kiiresti keema, alandada temperatuuri ja keeta madalal kuumusel 5 minutit. Jätta toatemperatuurile jahtuma.
2. Puhastada vaarikad ja püreerida saumiksriga, suruda läbi sõela, et eemaldada seemneid.
3. Segada kokku vaarikapüree ja liköör. Segu peale valada jahtunud siirup. Valada välja sobivasse nõusse ja tõsta sügavkülma.
4. Vahustada munavalge tugevaks vahuks.
5. Segada kahvli abil vahustatud munavalge (vaja läheb tegelikult ainult umbes 1/3-1/2 munavalgevahust) poolenisti külmunud vaarikasorbetiga.
6. Korrata segamisprotseduuri veel kaks korda. Jätta kaetult sügavkülma.

Rummikook:
1. Vahustada munad suhkruga paksusks.
2. Segada puulusikaga hulka jahu.
3. Katta küpsetuspaberiga ahjuplaat ja valada sellele tainas.
4. Küpsetada ahjus 180°C juures 15 minutit.
5. Jahutada.
6. Jahtunud tainas panna köögikombaini ja purustada.
7. Lisada juurde kakao ning läbi segada.
8. Valada sisse rumm ja rummiessents ning lisada toasoe või.
9. Kui värvus jääb liiga hele, lisada veel kakaod.
10. Lasta veeran tundi seista.
11. Virmida paraja suurusega pallikesed, vajutada natukene loperguseks.
12. Hakkida mandlid peenikeseks puruks.
13. Paneerida rummikooke mandlipurus.
14. Kaunistada võikreemiga.

Warumm:
1. Vahustada vahukoor.
2. Valada pitsi vaarikaliköör.
3. Kasutades baarilusikat valada ettevaatlikult vaarikalikööri peale tume rumm.
4. Lasta peale kondiitrikotiga väike vahukooretups.

Piparmündikaste:
1. Eemaldada piparmündilt jämedad varred.
2. Hakkida piparmünt peeneks.
3. Vahustada munakollane suhkruga.
4. Kuumutada keemiseni piim ja rõõsk koor, kuhu on lisatud hakitud piparmünt.
5. Jahutada piima-koore segu kuni 70°Cni. (Soovitan piparmündid kurnata ja kastmele rohekat värvust saada hoopis natukese piparmündilikööri või -essentsi lisamisega,  sest piparmünt jäi kastmes hakituna natukene murune, ilma piparmündi tükkideta oleks parem)
6. Vispeldada piimasegu ettevaatlikult muna hulka.
7. Kuumutada muna-piima segu vesivannil pidevalt vispeldades kuni vedela hapukoore konsistentsini.
8. Jahutada.

Mandlipuru:
1. Röstida kuumal kuival pannil mandlid. Koorida.
2. Hakkida mandlid peeneks.

Serveerimine:
1. Nii nagu piltidel näha.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP