Teisipäev, 23. oktoober 2012

Kalapuljong kartuliklimpidega

2 portsjoni
Kartuliklimbid:
125 g kartulit
10 g võid
1 muna
10 g jahu
sidrun
sool

Kalapuljong:
500 g kalarupskeid
vesi
70 g mugulsibulat
30 g porrut
50 g porgandit
tillivarred
5 tera valget terapipart
1 loorberileht
meresool

Kartuliklimbid:
1. Keeda kartul soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna. Jahuta.
2. Jahtunud kartul riivida peene riiviga.
3. Sulatada või, muna lahtikloppida (PS! Kui soovite kohevamaid klimpe võib munakollase eraldi lisada ning munavalge vahtu lüüa, siis kasutada umbes 1/4 munavalgevahust) ja riivida veerandi sidruni koor.
4. Segada kartulite hulka või, muna, sidruni koor ning jahu (võib-olla isegi natukene vähem kui 10 g).
5. Maitsestada soolaga.
6. Massist vormida kahe lusika abil knellid ja keeta soolaga maitsestatud vees kuni klimbid tõusevad pinnale.
7. Valmis klimbid nõrutada.

Kalapuljong podisemas
Kalapuljong:
1. Kalarupskid (uimed, pead, luud, kõik välja arvatud soolikad ja lõpused) loputada külma veega.
2. Asetada kalarupskid potti ja katta külma veega.
3. Kuumutada kiiresti keema, riisuda vaht ning edasi keeta vaiksel tulel.
4. Lisada väiksemaks tükeldatud köögiviljad ja tillivarred. Samuti pipraterad ning loorberileht.
5. Keeta nõrgal tulel 30-45 minutit (võib isegi keeta kuni tund aega, et saada veel intensiivsem ja parem maitse, aga seda kindlasti madalal tulel ehk nii, et vesi ainult väreleb). Kindlasti aegajalt riisuda ka tekkivat vahtu ning rasva, seda selgema ja ilusama värviga puljong tuleb.
6. Kurnata puljong läbi mitmekordse marli (vajadusel mitu korda) ja kuumutada uuesti keemiseni.
7. Maitsestada soolaga.

Serveerida klimbid kuumas puljongis. Peal võib hakkida värsket tilli, rohelist sibulat, peterselli vms. Peale võib tilgutada ka sidrunimahla.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP