Austria õunastruudel
Struudel serveerituna. |
taigen:
100 g nisujahu
45 g vesi
30 g toiduõli
sool
pool teelusikat 30% äädikat
täidis:
500 g õunad
50 g rosinad
30 g mandlilaastud
20 g brändi
50 g (demerara) suhkur
kaneel
50 g võid - pintseldamiseks
serveerimiseks tuhksuhkrut
1. valmistada taigen: näppida taigna koostisosad ühtlaseks taignaks ja
sõtkuda, kuni taigen on elastne, läikiv ja pehme. mida rohkem sõtkuda, seda
rohkem armastust ehk soojust taigen saab ja seda parem on seda hiljem
venitada/rullida. vormida taigen palliks ja keerata toidukilesse, panna puhkama
vesivannile kuuma vee kohale umbes pooleks tunniks (laboris lasin lihtsalt
kraanist kannu kuuma vett ja tõstsin kausiga taigna vee kohale).
2. valmistada täidis: koorida õunad, lõigata sektoriteks, eemaldada sisu ja
viilutada õhukeselt. vastavalt õunte happelisusele lisada maitse järgi suhkrut
ja kaneeli ning brändi, segada õrnalt läbi. röstida mandlilaastud kuumal õlita
pannil pidevalt segades - mandlid on valmis, kui muutuvad aromaatseks. leotada
rosinaid 20 minutit vees (või näiteks brändis) ja nõrutada sõelal.
3. venitamine/rullimine: suurele küpsetuspaberilehele puistata jahu ja rullida
või venitada (laboris tehtud taigen venis suurepäraselt ja oli väga elastne)
taigen paberõhukeseks ristkülikuks.
Taignale on ära jaotatud täidis. |
Taigna rullimise protsess |
5. sulatada või ja pintseldada struudel poole koguse sulavõiga ning
panna ahju. poole küpsemisaja pealt pintseldada struudlile ülejäänud või.
küpsetada struudlit 200 kraadi juures 35-40 minutit. kui võid on veel, võib tihemini ka pintseldada võiga struudlit.
0 kommentaar(i):
Postita kommentaar