neljapäev, 21. aprill 2011

Kihiline tarrend


8 suupistet
Punane kiht:
100 g tomateid
50 g maasikaid
80 g punast veini
5 g želatiini
30 g vett
sool, pipar, suhkur

Valge kiht:
100 g 10% kohvikoort
3,5 g želatiini
21 g vett
sool, valge pipar

Šampinjonid:
4 šampinjoni
4 g tilli

Punane kiht:
1. Pane tomatid, maasikad ja vein keema. Keeda neid ilma kaaneta kõrgel kuumusel 10-12 minutit.
2. Vala segu sõelale ja pressi tomatid ja maasikad läbi sõela nii palju kui tuleb.
3. Valmista želatiin ja sega see tomati segu sisse, aga jäta natukene želatiini alles.
4. Maitsesta segu ja vala pitsidesse esimene kiht. Võid teha kihid horisontaalis või panna kuskile najale need seisma, et kihid jääksid diagonaalselt. Tõsta pitsid külmikusse tarduma umbes 15 minutiks või kuniks on tardunud nii palju, et saaks valada peale järgmine kiht.

Valge kiht:
5. Valmista želatiin ja sega see rõõsa koore hulka.
6. Maitsesta soola ja pipraga, aga valge pipraga ole äärmiselt ettevaatlik, et liiga pipraseks ei teeks.
7. Vala valge kiht pitsidesse. Jätka kihtide valamisega kuni on kokku 4 kihti, mõlemast värvist kaks.

Šampinjonid:
8. Lõika šampinjonid pooleks ja prae neid kuumal pannil õlis. Maitsesta tugevalt soola ja pipraga.
9. Kuivata seened õlist.
10. Haki till.
11. Sulata uuesti ülesse želatiin, mis jäi üle punasest kihist ja määri sellega kokku seente ümarad pooled.
12. Veereta seeni hakitud tillis ja tõsta need korraks külmikusse.
13. Pane pitside äärtele seened (lõika jala juures diagonaali väike lõige) ja naudi tillukest suupistet...

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP