neljapäev, 21. aprill 2011

Suitsukala mousse punase paprika želeega kartulichipsil


8 suupistet
Toorained:
100 g koorega kartulit

60 g suitsukala
90 g creme bonjuri
50 g 35% rõõsk koort
sool, sidrunipipar
peterselli

150g punast paprikat
30 g vett
5 g ž elatiini
sool, must jahvatatud pipar

Valmistamine:
1. Koori kartul, viiluta. Küpseta kuumas õlis (180C). Tõsta chipsid köögipaberi peale nõrguma.
2. Vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks.
3. Purusta saumikseriga suitsukala. Lisa toorjuust, vahustatud koor, hakitud petersell. Sega kokku, maitsesta soolaga.
4. Puhasta paprika ja lõika sektoriteks. Rösti ahjus 220 kraadi juures, kuni mustad ääred tulevad. Võta ahjust välja, jahuta ja koori. Püreeri paprikas, maitsesta soola ja pipraga. Lisa püreele ettevalmistatud sulatatud želatiin.
5. Otsi väike vorm, pane sellele kile alla ja vala sinna õhukeselt paprikamass. Tõsta külmkappi, kuni tardumiseni.
6. Serveerimiseks laste chipside peale pritskotist kalavahtu, lõika paprikaželeest sektorid, pane need sinna püstiselt sisse ja viimaseks lisa väike oksake peterselli.

2 kommentaar(i):

Aire

Selleks, et suitsukala mousse'd teha, oleks vaja ka suitsukala :D Kas sa ei arva?

Aldur

Jep, sul on täitsa vettpidav point. :D Parandasin selle veakese ära. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP