esmaspäev, 28. märts 2011

Lihtne õunakook

4 portsjoni
Liivataigen:
125 g nisujahu
42 g suhkrut
84 g margariini
1/4 muna
2,5 g küpsetuspulbrit
sool

Õunakate:
200 g õunu
30 g suhkrut
kaneel

Puru:
67 g nisujahu
33 g suhkrut
20 g margariini

Valmistamine:
Taigen: Vahustada suhkur margariiniga, lisada lahtiklopitud muna, vahustada veel. Lisada omavahel kokku segatud jahu, küpsetuspulber ja sool. Veeretada pall, kileta. Aseta kuni katte ja puru valmistamiseni külmkappi.
Puru: Pane kaussi pehme margariin, suhkur ja jahu. Miksriga vispelda kuni purulise konsistentsini.
Kate: Koori õunad, eemalda südamikud, lõika neljaks ja viiluta. Sega kokku suhkru ja kaneeliga.
Rulli taigen lahti, aseta küpsetuspaberiga vooderdatud vormi, jäta taignaääred üle vormi. Torgi põhi kahvliga läbi. Lüpseta põhi ette 180 kraadi juures 7 minutit. Säti vormi õunad, kata puruga. Küpseta 170 kraadi juures umbes 15 minutit kuni kook on valmis.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP