neljapäev, 24. märts 2011

Tume kontsentreeritud veisepuljong (1 portsjon)

Toorained:
250 g veisekonte
500 g vett
30 g porgandit
15 g sibulat
15 g porrut
15 g tomatipastat
1/3 küünt küüslauku
maitseained (1/3 loorberi lehte, 2 musta pipra tera)

Valmistamine:
1. Veisekondid ja sibul ning porgand panna ahju röstime umbes 15 minutiks 200 kraadi juures.
2. Pane veisekondid, porgand, sibul, porru ja vesi (nii, et vähemalt kataks kergelt tooraineid) potti ja kiiresti keema ajada. Korjata pealt ära vaht ja keerata kuumus alla ning keeta edasi tasasel tulel nii, et vesi kergelt väreleb.
3. Praadida pannil läbi tomatipasta ning lisada see ja küüslauk ning maitseained puljongile.
4. Lasta puljongil keeda 5 tundi, aeg ajalt pealt vahtu ja rasva korjates.
5. Puljong kurnata.
6. Puljongi võib külmutada ja kasutada hiljem, millal soovi on või kohe kasutada näiteks erinevate kastmete valmistamiseks. See puljong on ka pruuni põhikastme aluseks.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP