neljapäev, 24. märts 2011

Grillitud veise välisfilee pruuni põhikastme, seene-kartulimuffini, grillitud paprikate ja küüslaugumoosiga

sveni roog (sauce bigarade'i ehk apelsinikastmega)
margiti roog (sauce bordelaise'i ehk punase veini kastmega)
1 portsjon
tooraine:
140 g veise välisfilee
30 g marinaad (näiteks punase veini äädikas, oliiviõli, sojakaste, mesi, tüümian, küüslauk, must pipar)
100 g pruun põhikaste

seene-kartulimuffin:
105 g kooritud kartul
39 g šampinjon
10 g või
10 g toiduõli
20 g maitsestamata jogurt
30 g jahu
1 g küpsetuspulber
0,5 tk muna
3 g murulauk
sool, pipar

grillitud paprikad:
79 g eri värvi paprikat

küüslaugumoos:
3 küünt küüslauk
50 g punane vein
toiduõli
15 g suhkur
20 g balsamico äädikas
tume kastmepaksendaja

töökäik:
1. vasarda liha kergelt läbi, vormi, pane marinaadi
2. valmista muffin: keeda kartul. tükelda šampinjonid ja prae õlis. keedetud kartul tambi pudrunuiaga katki ning sega võiga, lase jahtuda. jahtunud segule lisa lahtiklopitud muna, praetud seened, hakitud murulauk ja maitsestamata jogurt. maitsesta. lõpuks lisa küpsetuspulbriga läbisegatud jahu, sega hästi läbi ning tõsta silikoonvormi. küpseta ~15 min 180 kraadi juures.
3. küüslaugumoos: pruunista kergelt õlis terved kooritud küüslauguküüned. lisa suhkur ning karamellista. vala peale balsamico ning vein, keeda aeglasel tulel 1/2 mahuni kokku. paksenda kergelt tumeda kastmepaksendajaga. nii toimi ühe portsjoni korral, kui portsjoneid on rohkem, võib panna näiteks 15 küüslauguküünt sama vedelikukoguse kohta. tõsta küüslauguküüned taldrikule ja tõsta osa vedelikku lihale, osa taldrikule.
4. grilli paprika: lõika paprikast suured sektorid, grilli pannil ja tõsta ahju järelküpsema.
5. võta liha enne grillimist toatemperatuurile ning aja õline grillpann tuliseks. grilli liha soovitud küpsusastmeni, aeg vali olenevalt lihatüki tüübist ja paksusest. vajadusel järelküpseta ahjus.
6. serveeri näiteks pruuni põhikastme või mõne pruuni põhikastme tuletiskastmega

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP