esmaspäev, 3. oktoober 2011

Karamellistatud banaanid vaarika coulis-ga ja sabayon kastmega

2 portsjoni

Karamellistatud banaan:
2 banaani
5 g demerara suhkrut
2 ml rummi
5 g sidruni mahla

Sabayon kaste:
3 väiksema muna munakollast
90 g suhkrut
100 g valget veini
5 g sidrunikoort

Vaarika coulis:
100 g suhkrut
20 g tuhksuhkrut
5 g vaarika likööri
melissi lehti

Karamellistatud banaanid:
1. Banaanid lõika risti ja pikuti pooleks.
2. Pane pannile suhkrut ja 1cl rummi, ning lase pidevalt segades vahtu tõusta.
3. Aseta bannani tükid pannile ja karamellista kummaltki poolt 3min.

Sabayon kaste:
1. Vispelda munakollane heledaks vahuks.
2. Lisa vein ja riivitud sidrunikoor.
3. Pane segu vesivannile ja vahusta, kuni saad  paksu ja siidise vahu.

Vaarika coulis:
1. Püreeri vaarikad, kurna läbi sõela, et seemnetest vabaneda.
2. Sega tuhksuhkruga.
3. Maitsesta vaarikalikööriga.

Enne serveerimist vala pannile ülejäänud rumm ja karamellistatud banaanid, pane korraks põlema. Maitsesta sidruni mahlaga. Kaunistamiseks kasuta melissilehti.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP