esmaspäev, 3. oktoober 2011

Mulgipuder suitsulihamoosi ja kaalika leemega

2 portsjoni
Mulgipuder:
75 g odrakruupi
105 g kartulit
50 g 35% rõõska koort
75 g toorjuustu
5 g värsket tüümiani
rohelist pipart
sool

Suitsulihamoos:
125 g suitsuliha
45 g mugulsibulat
35 g õuna
5 g Muscovado suhkrut
10 g vett

Kaalikaleem:
200 g kaalikat
250 g vett
15 g võid
10 g heledat kastmepaksendajat
sool, pipar

Mulgipuder:
1.Loputa kruubid veega. Pane kruubid kuuma vette keema. Keeda 20 minutit.
2. Pane kruubid koos tükeldatud kartulite ja kanapuljongiga keema.
3. Keeda tasasel tulel kuni kartulid on pehmed. Lisa rõõsk koor, lase 10 min tasasel tulel, kaane all 
podiseda. Sega puder läbi, sega puulusikaga ühtlaseks.
4. Maitsesta toorjuustuga, rohelise pipraga ja hakitud tüümianiga.

Suitsulihamoos:
1. Koori õun, pane koos suhkru,äädika ja veega keema. 
2. Tükelda sibul ja suitsuliha, prae korralikult läbi. 
3. Maitsesta pipra ja soolaga.
4. Lisa õuntele, keeda massi, kuni õun on pehme ning seob sibula ja liha ühtlaseks massiks.

Kaalikaleem:
1. Koori kaalikas.
2. Lõika 2cm suurused tükid, pane keema. 
3. Keeda, kuni kaalikas kergelt laguneb, kurna leem.
4. Maitsesta soola ja võiga ning paksenda heleda kastmepaksendajaga.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP