esmaspäev, 3. oktoober 2011

Kreemjas kanasupp

2 portsjoni
Kanafilee marinaad:
210 g kanafileed
4 g sidruni mahla
8 g oliiviõli
25 g küüslauku
5 g peterselli
100 g valget veini

Supipõhi:
300 g kanapuljongit 
60 g mugulsibulat
30 g varssellerit
60 g porgandit
5 g küüslauku
80 g kartulit
20 g võid
50 valget veini
250 g 35% rõõska koort
10 g värsket tšillit
5 g fariinsuhkrut
soola, pipart

Kanaliha marineerimine:
1. Haki küüslauk peeneks ning pruunista pannil, jahuta. 
2. Pressi sidruni mahla, haki petersell. 
3. Sega omavahel korralikult kokku marinaadi komponendid ninga määri kanafileega kokku. 
4. Pane kana külmikusse seisma vähemalt  üheks tunniks.
5. Võta külmikust välja, prae grillpannli kana ja aseta ahju järelküpsema.

Supp:
1. Tükelda sibul, porgand, varseller, kartul väikesteks kuubikuteks. 
2. Haki küüslauk ning seemnetest puhastatud tšilli peeneks. 
3. Prae võis sibul, porgand, varseller. Hiljem lisa sinna kartul, küüslauk ja tšilli.
4. Prae 3min, lisa valge vein ja 100g kana puljongit. Hauta 5min. 
5. Püreeri supipõhi, aseta püree potti, lisa koor ja ülejäänud puljong. 
6. Maitsesta supp  fariinsuhkru, musta pipraga ja meresoolaga.
7. Keeda 5-10min, kuni segu on kreemjas.
8. Serveeri supp supitaldrikul ja pane keskele praetud kanafilee tükk.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP